Hudobníčka a porotkyňa Mária Čírová: Talent nepotrebuje robiť striptíz

19. sep 2024 o 20:03  I 

Gymnastika ma naučila disciplíne, hovorí pre magazín TV SVET.

Už ako dieťa vyhrávala talentové súťaže, dnes sedí v porote šou Česko-Slovensko má talent.

Hudobníčka MÁRIA ČÍROVÁ považuje obe polohy, byť hodnotený i hodnotiaci, za náročné, no najnáročnejšie bolo zvyknúť si, že kamera pri nakrúcaní šou stále beží, niekedy aj 18 hodín, takže sa cítila ako v Big Brother a musela byť stále v strehu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Talent nevie presne definovať, no dá sa doslova vycítiť. Za najdôležitejšie na talente považuje jeho schopnosť dotknúť sa ľudí.

Nechce byť príliš tvrdá, vie, aký zničujúci bol pre ňu v začiatkoch tlak, aby zapadla do predstavy, ktorú o jej práci i súkromnom živote mali iní.

V novej sezóne vás uvidíme ako porotkyňu v Talente. S ktorým porotcom ste si najviac rozumeli?

Zajímavost :  POČASIE: Malá oblačnosť, zrána ojedinele hmla. Denná teplota 19 až 25 stupňov

Veľmi som si rozumela s Martou Jandovou. Je to skvelá speváčka a človek s veľkým srdcom. Vždy sme našli spoločnú reč, najmä vtedy, keď išlo o emócie a autenticitu súťažiacich.

Súvisiaci článok Herečka Katarína Krajčovičová: Idem do všetkého, hovorím životu áno Čítajte 

A s ktorým ste najčastejšie nesúhlasili?

S Jarom Slávikom som niekedy nesúhlasila, najmä pokiaľ išlo o jeho tvrdšie hodnotenia. Myslím si, že niekedy treba byť citlivejší k súťažiacim, keď sú na začiatku svojej cesty. Každý z nás má iný prístup, a práve to robí túto porotu takou rôznorodou a zaujímavou.

Akou porotkyňou ste boli vy?

Vnímam každého súťažiaceho ako niekoho, kto prichádza na javisko s veľkou dávkou odvahy a vášne pre to, čo robí. Preto som sa snažila byť empatická, spravodlivá a ponúknuť konštruktívnu spätnú väzbu, ktorá ich posunie ďalej.

Vedeli ste povedať niekomu veľmi netalentovanému, že na to nemá?

Zajímavost :  Bitcoin je tikající bomba, vystřelit může až na 150 tisíc dolarů

Bola som si vedomá, že môže byť veľmi ťažké povedať niekomu, že jeho výkon nebol dosť dobrý. Nechcela by som nikoho odradiť alebo zlomiť jeho snahu a vášeň pre to, čo robí.

Ak som videla, že niekto nemá na to, aby v súťaži postúpil ďalej, snažila som sa to povedať spôsobom, ktorý by ho motivoval k zlepšeniu. Vysvetlila som, že aj keď to tentokrát nevyšlo, nemusí to znamenať koniec jeho snahy. Povzbudila som ho, aby na sebe pracoval, učil sa a zlepšoval svoje schopnosti.

Myslíte, že zlé hodnotenie môže niekoho, kto je talentovaný, odradiť, zlomiť?

Je to možné, preto som vždy brala na to ohľad. Mnohokrát totiž nejde len o technické schopnosti, ale aj o odvahu a ochotu neustále na sebe pracovať.

Talent je veľmi široká súťaž. V ktorých disciplínach, okrem hudby, ste sa cítili najviac doma?

Je to naozaj veľmi rôznorodá šou, a to je na nej najkrajšie. Hoci som v prvom rade speváčka a hudobníčka, osobnú skúsenosť mám aj s tancom a gymnastikou. Gymnastike som sa venovala od troch rokov, a to ma naučilo disciplíne, vytrvalosti a tomu, aké dôležité je venovať sa niečomu s vášňou.

Zajímavost :  Francouzský eurokomisař Breton rezignoval. Tvrdí, že jej von der Leyenová odmítla

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO