Sportka se změní. Výrazně zdraží, ale láká na víc výher

Loterii Sportka čekají po 14 letech výraznější změny v systému hry. Ty mají podle společnosti Sazka, která loterii provozuje, vést mimo jiné k vyššímu počtu výherců. Sázenka však zároveň zdraží a zmizí z ní dva sloupce.

Cena jednoho vsazeného sloupce stoupne ze současných 20 korun na 30 korun, stejná změna se týká i hry Šance. Přestože sloupců ubyde z deseti na osm, cena plné sázenky vzroste z 220 na 270 korun. 

Změny začnou platit od středečního losování 2. října. Sázenky je možné předplácet do 29. září.

„Sportku jsme upravili tak, abychom zvýšili počet milionářů i četnost milionových výher. Ročně nyní díky Sazce stoupne počet nových milionářů až dvojnásobně, téměř o 200. Aktuálně tedy pomáháme plnit sny v průměru čtyřem novým milionářům týdně. Se zavedením změn se počet nových milionářů, věříme, přehoupne přes hranici 400 ročně, tedy více než jeden nový milionář každý den,“ vypočítává Aleš Veselý, generální ředitel společnosti Sazka.

Zajímavost :  Domácnosti rátajú vážne škody po povodniach. Neziskovky už pomáhajú, vláda sľúbila pomôcť tiež

Podle Veselého vzroste také samotná šance na výhru. „Upravili jsme totiž i doplňkovou hru Šance, u které se šance na výhru zvyšuje dokonce trojnásobně,“ dodává.

V tazvaném Superjackpotu (ten se skládá z jackpotu prvního pořadí a takzvaného bonusu, který roste „jackpotovým“ způsobem) by se po úpravách výhra vyšší než 100 milionů korun měla vyskytovat v o polovinu více slosování. Průměrná výše Superjackpotu naroste dvojnásobně až na hodnoty přesahující 200 milionů korun. Sázející má mít podle Sazky nově jistotu, že pokud ho vyhraje, získá minimálně 30 milionů korun.

Zajímavost :  FOTO: Dizajn slovenských pasov sa zmení, podľa ministra sú hodné 21. storočia. Falšovanie bude zložitejšie

Za celou svou historii se cena Sportky měnila pětkrát, připomíná společnost Sazka. Cena sloupce za tu dobu vzrostla desetinásobně.

Pavla Adamcová

Autor článku Pavla Adamcová

Na Peníze.cz píše hlavně o spotřebitelských tématech. Začínala v roce 2006 v Hospodářských novinách, o rok později se připojila k ekonomické redakci Aktuálně.cz, kde s přestávkami působila deset let a poslední rok ji také… Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Vytisknout

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  POČASIE: Oblačno až zamračené, na mnohých miestach dážď. Dopoludnia čakajte silný vietor

Doporučujeme ke čtení také :