Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují větší útratu než obvykle.

ČSOB odstaví internetové i mobilní bankovnictví v noci z pátku 19. dubna (od 22:00 hodin) na sobotu 20. dubna (do 6:15 hodin). Nedostupné bude i v neděli 21. dubna od 0:30 do 12:20 hodin. Důvodem je plánovaná údržba, oznámila banka.

Raiffeisenbank vypne internetové a mobilní bankovnictví v noci z pátku na sobotu – od dnešní 22. hodiny do zítřejšího poledne. Ve stejném čase nebude dostupná také služba Bankovní identita RB. Banka chce během odstávky vylepšit některé funkce a zabezpečení.

Zajímavost :  Letecké opravny Czech Airlines Technics (CSAT) jsou poprvé od roku...

„Platit kartou a vybírat z bankomatů budete moci bez omezení. Hotovost vložená na účet přes vkladový bankomat bude připsána nejpozději v průběhu prvního pracovního dne po odstávce. Kódy pro potvrzení plateb kartou na internetu Vám budeme po dobu odstávky zasílat SMS zprávou,“ upřesňuje Raiffeisenbank.

mBank odstaví bankovní systémy v neděli – od půl třetí v noci do půl jedenácté dopoledne. Nedostupné budou internetové bankovnictví i mobilní aplikace. Fungovat nebudou ani platby kartou na internetu, pokud je vyžadováno potvrzení v aplikaci mBank nebo pomocí SMS. Platby kartou na terminálech v obchodech a výběry z bankomatů budou fungovat bez omezení. 

Zajímavost :  Autá, šperky, ale aj kryptomeny či luxusné vily. Pozrite si, ako sa stará o majetky zločincov

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České… Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Vytisknout

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO