Investoři očekávají, že Bitcoin brzy překoná 100 000 dolarů, bez ohledu na výsledek voleb v USA

Analytici a investoři věří, že cena bitcoinu brzy dosáhne šesticiferných hodnot, a to nezávisle na tom, kdo vyhraje prezidentské volby v USA. Hlavní roli podle nich budou hrát makroekonomické faktory a poptávka na trhu, nikoliv politické scénáře.

Bitcoin To The Moon

Investoři do Bitcoinu si stále více věří, že jeho cena brzy překoná 100 000 dolarů, a to navzdory jakýmkoli výsledkům nadcházejících prezidentských voleb v USA. Steven Lubka, vedoucí ve společnosti Swan Bitcoin, ve svém vyjádření pro CNBC uvedl, že do roku 2025 se cena bitcoinu téměř určitě dostane do šesticiferných hodnot. Bez ohledu na to, kdo obsadí Bílý dům. Dle jeho slov tak politické události mají pouze omezený vliv na dlouhodobý růst kryptoměny.

Optimismus na krypto trzích přetrvává i v době, kdy jsou digitální měny citlivé na politické změny, ale v tomto případě se zdá, že na popředí stojí spíše makroekonomické faktory a stabilní poptávka.

Zajímavost :  Do štartu najväčšieho bežeckého maratónu zostávajú necelé tri dni. Najstarší účastník zabehne s vnukmi

Společnost VanEck například odhaduje, že pokud bude Donald Trump znovu zvolen, cena bitcoinu by mohla do konce roku 2024 dosáhnout kýžených 100 000 dolarů. Scénář není zcela odtržený od politických událostí, ale opírá se především o dlouhodobé cykly a ekonomické výhledy.

Politické dění v USA

Kryptoměnové trhy už reagovaly na politické dění, například po nedávné debatě mezi Kamalou Harrisovou a Donaldem Trumpem došlo k poklesu hodnoty meme coinů, které podporují Trumpa, zatímco demokraté na platformě Polymarket získali vyšší podporu.

Polymarket, což je největší sázková platforma založená na Ethereu, zaznamenala během čtvrteční noci převahu Harrisové s těsným vedením nad Trumpem a sázkovým objemem téměř 900 miliard dolarů.

Cena bitcoinu je dlouhodobě ovlivňována pravidelnými čtyřletými cykly, přičemž k významným růstům dochází rok po plánovaném snížení nabídky. Poslední taková úprava se odehrála v dubnu tohoto roku a podle odborníků ještě zcela neukázala své účinky. Dalším faktorem, který by mohl podpořit růst Bitcoinu, je očekávané snížení úrokových sazeb Federálním rezervním systémem, které se předpokládá na příštím zasedání FOMC.

Zajímavost :  Zvrat v gastre: DPH klesne na päť percent, hotelieri nebudú nadšení. Vybojovali sme to, odkazuje Danko

Vývoji ceny bitcoinu se v rámci pravidelné sobotní videoanalýzy věnoval také náš analytik Jaroslav Jarolím. Na video se můžete podívat níže. Budeme také rádi, pokud nám tam zanecháte like a odběr.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 60 173 USD dle KMC.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Pro více informací se neváhejte přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Sledujte naše pravidelné analýzy a streamy.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO