Známý analytik předpovídá, že bitcoin v říjnu exploduje! Čeká nás nevídaný růst ceny BTC?

Bitcoin (BTC), největší kryptoměna podle tržní kapitalizace, pokračuje ve svém růstu a stále si udržuje podporu kolem úrovně 60 000 USD. To platilo do pondělního rána, v době psaní se BTC obchodoval za 58 014 USD, přičemž během dne dosáhl maxima 60 363 USD. Tento růst je poháněn řadou optimistických predikcí od tržních analytiků.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Navíc by cena bitcoinu mohla dále vzrůst díky jeho historické výkonnosti po halvingu. V předchozích cyklech BTC prudce vzrostl z fáze konsolidace přibližně 150 až 160 dní po této události, což naznačuje možnost průlomu do konce září 2024.

Zatímco září je tradičně slabým měsícem pro bitcoin, s průměrnými výnosy -4,48 %, říjen byl historicky mnohem příznivější a průměrně přináší působivý výnos +22,9 %. Tento trend dělá průlom v říjnu vysoce pravděpodobným, což by mohlo přinést další růstový impuls pro BTC.

Analytik TechDev předpovídá velký růst bitcoinu

Z pohledu analytika TechDeva, který je v kryptoměnovém světě poměrně známou postavou, bitcoin vykazuje silný potenciál pro významný růst. Podle jeho analýz se bitcoin pohybuje podle vzorce z roku 2016, kdy se jeho cena zvýšila z 300 USD na 20 000 USD.

TechDev uvedl, že bitcoin dokončil svou ABC korekci, což je klíčový technický vzor naznačující konec klesajícího trendu. Navíc Index relativní síly (RSI) vykazuje známky zotavení, což naznačuje, že BTC získává na dynamice a připravuje se na možný bull run.

Zajímavost :  Prieskum SANEP: Fico, Šimečka, Uhrík či Matovič. Komu najviac veria a neveria Slováci?

Analytik také upozornil na historické chování bitcoinu po halvingu, kdy cena rostla spolu s nárůstem globální likvidity. Na základě předchozích cyklů by BTC mohl v následujících měsících zaznamenat významný růst a potenciálně dosáhnout až 92 000 USD.

Říjen, který historicky přinášel silné výnosy pro bitcoin, by měl být klíčovým měsícem pro případný průlom. Investoři sledují dění velmi pozorně, protože nedávný pokles by mohl představovat zásadní příležitost k nákupu před opětovným vzestupem hodnoty bitcoinu.

Tato zpráva by tedy mohla posílit optimismus mezi investory, což by mohlo zvýšit poptávku po bitcoinu a tím i jeho cenu. Výhled průlomu v říjnu a potenciál dosáhnout 92 000 USD v příštích měsících pozitivní sentiment na trhu podporují.

Adopce bitcoinu roste, Crypto All-Stars mezitím získal v předprodeji téměř 1,3 miliony USD

Rostoucí adopce bitcoinu podporuje zájem o inovativní platformy, jako je Crypto All-Stars (STARS), která se ve svém předprodeji blíží k dosažení milníku 1,3 milionu USD. K dnešnímu dni tento projekt od dychtivých investorů vybral 1 285 014 USD z cílové částky této fáze 1 485 103 USD. Aktuální kurz činí 1 STARS = 0,0014419 USD, přičemž do dalšího zvýšení ceny zbývá jen pár hodin.

Crypto All-Stars spojuje vliv bitcoinu na trhu s možností stakingu předních meme coinů. Pro tyto účely tým vyvíjí inovativní systém, který nazval MemeVault. V současné době mohou předprodejní investoři stakovat pouze tokeny STARS s ročním procentním výnosem (APY) 1 153 %.

Od spuštění předprodeje svého tokenu platforma rychle získala na popularitě, během prvního týdne vybrala 730 000 USD. Investoři, kteří by chtěli diverzifikovat své portfolio, mohou koupit STARS pomocí ETH, USDT, BNB nebo dokonce platební kartou na oficiálním webu projektu.

Zajímavost :  Čo robiť, ak vám zatopilo dom: Okrem statika a sanačnej firmy pomôže aj trpezlivosť

Pro detailní informace o tokenomice a budoucích plánech projektu si přečtěte jeho whitepaper. Crypto All-Stars můžete také sledovat na X (Twitter) a Telegramu, aby vám neunikli nejnovější aktualizace.

  • V předprodeji vybráno: 1,28 milionu USD z cílových 1,48 milionu USD
  • 1 STARS = 0,0014419 USD
  • Zbývající čas do zvýšení ceny tokenu: 1 den

Dopad rozhodnutí Fedu o úrokových sazbách na bitcoin

Z druhé strany investoři sledují nadcházející rozhodnutí Federálního rezervního systému o úrokových sazbách, které je naplánováno na tuto středu. Analytici očekávají snížení sazeb, což naznačil v nedávném projevu sám předseda Fedu, Jerome Powell.

Pokud Fed oznámí větší snížení sazeb, než se očekávalo, mohlo by to přinést výrazný růst hodnoty bitcoinu. Další snižování sazeb v roce 2024 a 2025 by mohlo posílit důvěru investorů, což by vedlo k větším nákupům BTC a tím i k růstu jeho ceny.

Trh v současné době favorizuje snížení sazeb o 50 bazických bodů, což by mohlo být pro bitcoin pozitivní. Aktualizovaný graf projekcí Fedu a Powellovy komentáře po oznámení budou klíčové pro pochopení budoucích úprav sazeb. Pozitivní zprávy o postoji Fedu ke snižování sazeb a inflaci mohly vyvolat býčí trendy pro BTC, protože investoři často na takové události reagují pozitivně.

Bitcoin se uprostřed tržní nejistoty potýká s klíčovou rezistencí na úrovni 60,5 tisíce USD

Bitcoin se v době psaní tohoto článku obchoduje na úrovni 58 994 USD, což je pokles o téměř 3 % poté, co se mu nepodařilo prorazit klíčovou úroveň odporu na 60 583 USD.

50denní exponenciální klouzavý průměr (EMA) na 58 325 USD funguje jako silná krátkodobá podpora a vzestupná trendová linie z minima 7. září na úrovni 56 439 USD poskytuje další podporu.

Zajímavost :  ⚠️ Výnosová křivka spustila medvědí signál | 📈Zlato posílilo nad 2 600 dolarů za unci

Index relativní síly (RSI) je na úrovni 60,43, což naznačuje neutrální až býčí dynamiku, ale známky mírné překoupenosti by mohly signalizovat možný pokles. Pokud bitcoin bude i nadále čelit odporu na úrovni 60 583 USD, mohl by otestovat bezprostřední podporu na 58 855 USD. Pokles pod tuto úroveň by mohl otevřít cestu směrem k 57 645 USD. Na druhé straně, průlom nad 60 583 USD by mohl BTC posunout k dalšímu odporu na 62 100 USD, což by dále potvrdilo býčí dynamiku.

Pro ty, kteří zvažují dlouhé pozice, může být příležitost k nákupu mezi 58 000 a 58 250 USD. Pokud však bitcoin zůstane pod 60 000 USD, může být výhodnější prodej. Rozhodující průlom nad 60 000 USD by pravděpodobně změnil tržní sentiment a otevřel dveře pro nové cenové pohyby a potenciální bull run.

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO