Po dnešku sa Hlas môže pokojne zlúčiť so Smerom, nikto si nič nevšimne (komentár šéfredaktorky)

17. sep 2024 o 13:55  I 

Oddnes žiadny kritik nemá zaručenú pozíciu v štáte.

Ak niekto mal zvyšky očakávaní, že strana Hlas môže brzdiť Roberta Fica a Andreja Danka v demolovaní demokracie, po odvolaní Michala Šimečku z pozície podpredsedu parlamentu by mal urýchlene vytriezvieť.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Hlas nebude nikoho v ničom brzdiť. Skôr stranu zakladateľa Petra Pellegriniho pribrzdila Slovenská národná strana. A tak dnes Hlas pomohol Ficovi porušiť nepísanú dohodu o tom, že jedna z pozícií podpredsedov parlamentu patrí opozícii, ktorá si určuje, kto sa jej ujme.

Zajímavost :  Ranní check: Síkela eurokomisařem, škody po povodních půjdou do miliard

Poslanci Hlasu nerozhodovali len o Šimečkovi, ale aj o budúcnosti strany, ktorá sa politicky potáca a hľadá dôvody svojej existencie od momentu, ako vstúpila do koalície s Ficom.

Po dnešnom hlasovaní by sa strana pokojne mohla vzdať svojho mena, loga a plynule sa zlúčiť so Smerom. Malo by to takmer nulový dosah na jej výkon. A koalícia by dozaista bola jednotnejšia. Fico by nemusel tak často volať do paláca alebo si koordinovať kroky s vedením ďalšej strany.

Zajímavost :  Fico prekročil ďalšiu čiaru. Šimečku odvolali z postu podpredsedu parlamentu

Bolo by zaujímavé vedieť, koľkí z hlasujúcich poslancov naozaj verili, že „Šimečkov klan si odčerpával štátnu pomoc“. Bezpečný bude odhad, že prevažnej väčšine členov Hlasu bolo jasné, že Šimečka neokrádal štát, ale Fico chce jeho hlavu a oni nevedia odhadnúť cenu prípadného hlasáckeho vzdoru.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO