Tesco spustilo donášku potravín pre ďalších 100-tisíc ľudí. Zameralo sa na chudobnejšie regióny

Od dnešného dňa si môže takmer 100-tisíc obyvateľov ďalších miest a ich okolia objednať potraviny a ďalšie produkty cez internet z reťazca Tesco. Donášku potravín rozšírila spoločnosť aj v máji. V minulých mesiacoch jej u nás pribudol nový konkurent.

„Od 18. septembra 2024 si online bude môcť objednať nákup z Tesca takmer 100-tisíc obyvateľov Lučenca, Rimavskej Soboty, Fiľakova a Poltára a blízkeho okolia. Prístup k službe Tesco Online nákupy tak bude mať po novom už 3,8 milióna obyvateľov Slovenska s pokrytím 70 percent obyvateľstva krajiny,“ uvádza reťazec.

Doručovanie potravín je dostupné každý deň od 8. do 22. hodiny. V prípade hypermarketu v Lučenci je dostupná aj možnosť online objednávky cez internet a vyzdvihnutie na predajni. Reťazec zároveň na celom Slovensku od 18. septembra do 8. októbra 2024 ponúka doručenie potravín zadarmo. Ponuku je možné využiť aj opakovane.

V máji pribudli ďalšie lokality

Tesco postupne expanduje s donáškou potravín do ďalších lokalít. V máji bola služba sprístupnená pre viac ako 190-tisíc obyvateľov miest Michalovce, Humenné, Trebišov, Vranov nad Topľou, Sečovce a blízkeho okolia. Okrem toho bola služba rozšírená aj do mesta Partizánske, kde je dostupná pre viac než 20-tisíc ďalších zákazníkov.

Zajímavost :  Jízdenku můžete vrátit bez sankce i v den cesty. Kvůli počasí

Veľká väčšina cien je rovnaká pri doručení ako v hypermarketoch Tesca. Objednať sa dá viac ako 14-tisíc potravín a zákazník si sám zvolí, kedy mu majú byť potraviny doručené. Platia aj akciové ceny v rámci vernostného programu.

2fotky v galérii Ilustračné foto Zdroj: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

Má nového konkurenta

Tesco sa snaží rozširovaním dostupnosti donášky potravín reagovať na rastúci dopyt po online nákupoch. Kaufland, Lidl ani Terno donášku potravín domov neponúkajú. Donášku na Slovensku poskytujú aj eDelia, Lunys či iFresh. Coop Jednota zatiaľ neponúka donášku domov, iba vyzdvihnutie na predajni vo vybraných lokalitách.

Na tunajší trh koncom mája oficiálne vstúpil online supermarket Košík.sk. Nový online supermarket ponúka široký sortiment potravín a nápojov vrátane čerstvých potravín (ovocie, zelenina, mliečne výrobky), suchých potravín, konzervovaných produktov, alkoholických aj nealkoholických nápojov, domácich potrieb, kozmetiky a mnohých ďalších výrobkov. Zákazníkov láka aj na čerstvé mäso a ryby.

Zajímavost :  Moderní vlaky přitáhly víc lidí. Dráhy vydělaly téměř 700 milionů

Donáška potravín prebieha každý deň od 7. do 22. hodiny a kuriér prinesie nákup až k dverám. Spoločnosť tvrdí, že ceny sú porovnateľné s kamennými supermarketmi či inými online predajňami. Uvádza, že keď si klient objedná nákup obsahujúci ovocie, zeleninu, čerstvé aj trvanlivé potraviny či drogériu, má stáť približne toľko ako v štandardnom obchode. Zatiaľ sa zameral na Bratislavu, Nitru, Trnavu, Žilinu, Považskú Bystricu, Martin, Banskú Bystricu, Zvolen, Prešov, Košice, Stupavu či Bernolákovo.

Prečítajte si tiež:

Zrušilo malé potraviny

Tesco na Slovensku zrušilo svoju sieť menších predajní Žabka. Tie prevádzkovali podnikatelia podľa požiadaviek spoločnosti. Išlo o obchody, ktoré sa nachádzali v lokalitách s vysokou koncentráciou ľudí, mali menšiu výmeru a často boli otvorené až do noci. Primárne sa zameriavali na rýchle nákupy a ceny v nich boli vyššie než v Tescu.

Celkovo pod značkou Žabka fungovalo 29 pobočiek, ktoré boli zatvorené na konci februára. Tesco pod novou značkou Tesco expres otvorilo len 15 predajní, ostatné skončili v súlade s nájomnými zmluvami.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO