Nike bude mít nového šéfa, akcie na změnu reagovaly výrazným růstem

Americký výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike bude mít nového šéfa. Firma oznámila, že její současný výkonný ředitel John Donahoe příští měsíc odejde z funkce. Nahradí ho Elliott Hill, který ve firmě v minulosti působil na různých vedoucích pozicích v Severní Americe i Evropě.

Akcie podniku na toto oznámení reagovaly silným růstem. Změna ve vedení firmy přichází v době, kdy se Nike potýká se slábnoucími tržbami a zostřující se konkurencí.

Šedesátiletý Hill působil ve společnosti Nike 32 let, v roce 2020 však z firmy odešel. “Jsem nadšený, že mohu Elliotta přivítat zpátky v Nike,” uvedl předseda správní rady podniku Mark Parker. Správní rada podle něj dospěla k závěru, že Hill je vzhledem ke svým schopnostem a zkušenostem “správnou osobou, která bude řídit další fázi růstu společnosti Nike”. Čtyřiašedesátiletý Donahoe ve firmě do konce ledna zůstane jako poradce, aby pomohl zajistit hladký průběh změny ve vedení.

Zajímavost :  Výroba aut za osm měsíců stoupla o 5,5 procenta na 973.560 vozů

Podle analytičky Jessicy Ramirezové ze společnosti Jane Hali & Associates přináší změna ve vedení “pozitivní signál”, protože do čela podniku se postaví někdo, kdo ho dobře zná. “Vypadá to, že společnost Nike chtěla přivést zpět někoho s velkými zkušenostmi a rozsáhlými vědomostmi o podniku a jeho problémech,” uvedl analytik David Swartz z firmy Morningstar Research. Donahoe, který se stal šéfem společnosti Nike začátkem roku 2020, podle něj přišel do firmy “bez jakýchkoliv zkušeností v odvětví”.

Zajímavost :  Hizballáh sa vyhráža opatrne. Vojnu nechce nik, ale začať sa môže
Samba a Gazelle. Adidas je zpět v zisku díky sálovkám, které dnes kupuje celý svět

Zdroj Zde