BlackRock popisuje cestu bitcoinu k tržní kapitalizaci 1 bilion dolarů

V době, kdy se kryptoměny stávají stále více aktuálními a relevantními v hlavním proudu, se společnost BlackRock podělila o své názory na budoucnost Bitcoinu.

Společnost BlackRock ve své zprávě s názvem Bitcoin: Jedinečný diverzifikátor vysvětlila, jak Bitcoin zapadá do investičních portfolií z hlediska rizika, výnosu a jeho interakce s ostatními aktivy. Upozornila také na to, že Bitcoin je stále v rané fázi vývoje, ale zároveň zdůraznila, jak rychle roste jeho přijetí a pochopení mezi investory po celém světě.

Jak Bitcoin překonal 1 bilion USD

Konkrétně v části týkající se tržní kapitalizace BTC ve výši 1 bilionu dolarů zpráva zdůraznila jeho pozoruhodný vzestup a dosavadní významné globální přijetí. Rovněž upozornila, že vyvíjející se tržní hodnota BTC odráží (…) nejistotu ohledně potenciálu stát se rozšířeným úložištěm hodnoty a/nebo globálním platebním aktivem.

Na druhou stranu správce aktiv poznamenal, že BTC v sedmi z posledních deseti let překonal všechny hlavní třídy aktiv, což vedlo k jeho mimořádnému výnosu přesahujícímu 100 % ročně za posledních deset let. Dále zdůraznil jeho schopnost zotavit se z medvědích období:

Této výkonnosti bylo dosaženo navzdory tomu, že bitcoin byl nejhůře výkonným aktivem i v dalších třech z těchto deseti let, kdy čtyři propady přesáhly 50 %. V průběhu těchto historických cyklů prokázal schopnost zotavit se z takových propadů a dosáhnout nových maxim, a to i přes tato prodloužená období medvědího trhu.

Zpráva se zároveň zmiňuje o rizikovosti bitcoinu a tvrdí, že i když je Bitcoin díky své volatilitě rizikovým aktivem v samostatném základě, (…) většina rizik a potenciálních faktorů výnosu, kterým Bitcoin čelí, se zásadně liší od tradičních rizikových aktiv. To jej podle zprávy činí nevhodným pro většinu tradičních finančních rámců, včetně rámce risk on vs. risk off, který používají někteří makro komentátoři.

Zajímavost :  Maďarský projekt by mohol zhoršiť priebeh povodní na Dunaji. Taraba ho obhajuje

Nakonec společnost BlackRock dospěla k závěru, že trajektorie adopce největší kryptoměny světa se bude pravděpodobně vyvíjet pod vlivem obav o globální měnovou stabilitu, geopolitických otázek a fiskální stability Spojených států.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Fed pravděpodobně sníží sazby o 225 bazických bodů během příštích devíti měsíců

Doporučujeme ke čtení také :