Koalícia má ďalšiu novelu Trestného zákona. Chce čo najskôr lepšie chrániť eurofondy

20. sep 2024 o 18:02  I 

Žilinka má zabezpečiť školenia prokurátorov.

BRATISLAVA. Najskôr opravovali kratšie premlčacie lehoty, potom v lete druhýkrát menili svoju novelu Trestného zákona, aby uistili Európsku komisiu, že všetko s eurofondmi bude v poriadku.

“Nejde o opravy nejakého babráctva alebo chýb,“ ubezpečoval verejnosť minister spravodlivosti Boris Susko zo Smeru v júli. Hovoril, že ide len o “preventívnu novelu”.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  Strnad díky prodeji munice a pozemních systémů ztrojnásobil zisk. Za pololetí vydělal deset miliard

Ani to nestačilo. Koalícia predkladá už tretiu opravu svojej novely Trestného zákona, ktorú schválil parlament len vo februári. Opäť sa týka eurofondov.

Tentoraz sú predkladateľmi poslanci všetkých troch koaličných strán, a to Zuzana Plevíková zo Smeru, Miroslav Čellár z Hlasu a Ivan Ševčík z SNS.

Súvisiaci článok Kto dnes chráni eurofondy pred rozkradnutím? Eurokomisia má pochybnosti o účinnom vyšetrovaní Čítajte 

Aj keď ešte vo štvrtok večer presviedčal Tibor Gašpar zo Smeru v televíznej diskusii verejnosť o tom, že ide o banálnu novelu, z dôvodovej správy cítiť naliehavosť. Poslanci navrhujú, aby zmeny nadobudli účinnosť okamžite, teda dňom vyhlásenia v Zbierke zákonov.

Zajímavost :  Míra inflace v EU v srpnu klesla na 2,4 procenta, v Česku rovněž na 2,4 procenta

“Je dôležité zabezpečiť, aby zákon nadobudol účinnosť čo najskôr, s ohľadom na posilnenie ochrany finančných záujmov Európskej únie,“ napísala trojica.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO