Študenti budú môcť počas vyučovania opäť piecť chieb. Škola po 15 rokoch obnovila pekársku dielňu

Študenti z Rimavskej Soboty a okolia budú môcť počas vyučovania opäť piecť chlieb. Po vyše 15 rokoch sa škole podarilo obnoviť pekársku dielňu. Vynovené učebne dostali aj cukrári, mäsiari a autoopravári. Pomohlo im 6 miliónov eur z iniciatívy Dobiehajúce regióny.

V Rimavskej Sobote sa budú opäť študovať aj tradičné povolania ako sú pekári. Stredná odborná škola technická a agropotravinárska po rokoch znova otvorila odbor pekár-cukrár.

Dnes už je ale všetko inak. Nielenže sa študenti k tomuto remeslu vrátili, ale vďaka peniazom z Európskej únie sa podarilo oživiť pekársku dielňu a nakúpiť moderné stroje.

Zajímavost :  Zaměstnanci firmy Boeing se chystají jít do stávky. Odmítli dohodu...

Škola, ktorú navštevuje 430 žiakov však prešla kompletnou rekonštrukciou. Okrem pekárskej dielne sa zmodernizovali aj priestory pre cukrárov a mäsiarov, či kuchyňa. Postavili sa nové parkoviská, spevnené plochy a autoopravárenské dielne.

Škola, ktorej zriaďovateľom je banskobystrická župa, tak po rokoch stagnácie doslova preskočila do 21.storočia. Do modernizácie investovali 6 miliónov eur. To všetko vďaka peniazom z Európskej únie a Svetovej banky a projektu Dobiehajúce regióny.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO