Ethereum ETF zažívá pozitivní obrat, ale celkové odlivy pokračují

V uplynulém týdnu došlo k významným změnám na finančních trzích, když Fed snížil úrokové sazby o 0,5 %. Zatímco Bitcoin ETF zaznamenaly značné čisté přílivy, spotové Ethereum ETF se stále potýkají s celkovými odlivy.

Ethereum ETF vs. Bitcoin ETF

Týden, ve kterém Fed překvapil trhy snížením úrokových sazeb o 50 bazických bodů, přinesl zajímavý vývoj na poli ETF. Zatímco spotové Bitcoin ETF zaznamenaly výrazné přílivy, spotové Ethereum ETF stále čelí nezájmu investorů, i když se objevily některé pozitivní náznaky.

V první polovině týdne, konkrétně v pondělí, úterý a středu, spotové Ethereum ETF zaznamenaly čisté odlivy v celkové výši 34,3 milionu dolarů. Největší odliv byl zaznamenán v úterý, kdy investoři stáhli 15,1 milionu dolarů. Negativní tendence naznačila, že investoři nadále váhají se vstupem do Ethereum ETF, i když se situace začala ve druhé polovině týdne mírně zlepšovat.

Zajímavost :  Jeden nekonečný príbeh strieda druhý. Nové mená v parlamente ešte stále nie sú známe

Ve čtvrtek a pátek se situace pro Ethereum ETF začala obracet, když došlo k čistým přílivům ve výši 5,2 milionu dolarů ve čtvrtek a 2,9 milionu dolarů v pátek. Přestože tyto dva pozitivní dny přinesly určitý optimismus, celkový týdenní obraz zůstává negativní. Celkové čisté odlivy dosáhly hodnoty 26,2 milionu dolarů, což potvrzuje, že zájem o Ethereum ETF je stále relativně nízký.

Na druhé straně spektra stojí Bitcoin ETF, které za uplynulý týden zaznamenaly čisté přílivy ve výši 397,2 milionu dolarů. Rozdíl ve výkonu mezi Bitcoin a Ethereum ETF poukazuje na pokračující převahu Bitcoinu. Investoři se zjevně cítí pohodlněji s Bitcoinem, což se odráží ve vysokých přílivech do Bitcoin ETF.

Zajímavost :  Taraba povedal pravdu (komentár)

Zajímavé je, že i přes celkový úspěch Bitcoin ETF, největší z nich, BlackRock IBIT, vykazuje slabou aktivitu, s pouze jedním dnem pozitivních přílivů od 26. srpna. Naopak fondy jako Fidelity FBTC a Ark Invest ARKB zaznamenaly v posledních týdnech významné přílivy.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 62 771 USD dle KMC. Cena ETH se pohybuje okolo 2 563 USD.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Pro více informací se nezapomeňte přidat na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Známý analytik předpovídá, že bitcoin v říjnu exploduje! Čeká nás nevídaný růst ceny BTC?

Doporučujeme ke čtení také :