Může Bitcoin v říjnu překonat 70 000 USD?

Během léta se obchodování s Bitcoinem stalo pro investory důvodem k obavám. Nejznámější kryptoměna světa totiž začala vykazovat vzorec dosahování stále nižších minim po zotavení na nižší maxima.

Tento cenový vývoj BTC vyvolal pochyby o tom, zda býčí cyklus na kryptoměnovém trhu bude pokračovat až do roku 2025. Nedávný vývoj na trhu však opět zvýšil možnost, že by se klesající trend mohl blížit ke konci.

Ve středu 18. září se Bitcoin vyšplhal nad 61 500 dolarů a následně i nad 62 000 dolarů, což podle analýzy kryptoměnového experta Aliho Martineze na platformě X signalizuje návrat býčího trhu. Tím zvyšuje šanci, že se BTC v říjnu pokusí znovu dosáhnout 70 000 dolarů.

Proč je pravděpodobné, že BTC dosáhne 70 000 USD v říjnu

Vskutku, výrazný růst v desátém měsíci roku, tradičně silném období pro kryptoměny, zejména pro Bitcoin, se jeví jako velmi pravděpodobný. Ať už se podíváme na historické precedenty, aktuální trendy nebo odborné analýzy.

PlanB, známý analytik, uvedl, že Bitcoin je připraven na výrazný vzestup a čeká jen na spouštěč, který ho vystřelí vzhůru. Analýza zohlednila předchozí tržní cykly BTC a sledovala jeho cestu od 1 dolaru v roce 2010 až k předpokládané hodnotě 100 000 dolarů v roce 2025. Současnou fázi označil jako fázi akumulace.

Zajímavost :  Kotlárov záver prešetrenia pandémie: Okamžitý zákaz očkovania určitými vakcínami. Odborníci nesúhlasia

Bitcoin Rainbow Chart – nástroj, který využívá logaritmickou růstovou křivku a popisuje náladu investorů na různých cenových úrovních – potvrzuje, že k 19. září je nejznámější kryptoměna světa ve fázi akumulace. To znamená, že má stále velký prostor pro růst.

Našel Bitcoin právě svůj spouštěč růstu?

Spouštěč mohl přijít odpoledne 18. září, když Bitcoin silně a pozitivně zareagoval na rozhodnutí Fedu snížit úrokové sazby o 50 bazických bodů. Krátce po oznámení vystřelila kryptoměna z přibližně 60 000 dolarů nad 62 000 dolarů. Následná korekce nebyla výrazná ani dlouhotrvající, což naznačuje, že BTC by brzy mohl najít stabilnější pozici na vyšší hodnotě.

Zajímavost :  Stříbro čeká zkouška na úrovni 31,5 USD, která rozhodne o dalším cenovém posunu

Takový krok by představoval významný posun v cestě bitcoinu zpět k hodnotě 70 000 dolarů. Ačkoli může osmitisícový růst vypadat ambiciózně, rozhodně je dosažitelný, protože se BTC již v březnu 2024 vyšplhal dokonce nad 73 000 dolarů.

Může listopad narušit říjnový vzestup?

Americké prezidentské volby jsou v době psaní tohoto článku vnímány jako hlavní spouštěč volatility na kryptoměnovém i akciovém trhu. Mohou mít zvlášť výrazný dopad na digitální aktiva. Vítězství Kamaly Harris pravděpodobně nebude v kryptoměnové komunitě dobře přijato kvůli dosavadnímu přístupu Demokratické strany a Bidenovy administrativy k tomuto odvětví. Reakce by dokonce mohla být natolik silná, že by ohrozila zisky z říjnového vzestupu.

Na druhou stranu, vítězství Donalda Trumpa by mohlo oživit cenu bitcoinu. Dokonce by mohlo dát Bitcoinu druhou šanci na růst, pokud by nedokázal prolomit svou dlouhodobou stagnaci. Republikánský kandidát je obecně v kryptoměnové komunitě oblíbenější a během své volební kampaně se snažil projevit podporu tomuto odvětví.

Cenový graf BTC

Ať už budoucnost přinese cokoli, současný stav Bitcoinu na kryptoměnovém trhu lze nejlépe popsat jako smíšený. BTC má zatím za sebou mimořádně silný rok a dokonce dosáhl nových historických maxim v březnu. Navíc, i přes nedávné turbulence, zůstává ve výnosu za aktuální rok (YTD) 46,18 % v zelených číslech.

Zajímavost :  23.9.2024 Přehled trhu: Udrží Bitcoin hladinu 62 000 USD? Zlato nad 2 620 USD za unci a extrémní očekávání dluhopisových investorů.

Přesto, jak ukazuje šestiměsíční graf, nedávné obchodování nebylo tak hladké a BTC je za toto období o 3,23 % níže. Naopak kratší časové rámce opět vykreslují býčí pohled. V posledních 30 dnech Bitcoin vzrostl o 2,05 % a za poslední týden dokonce o 6,60 %, čímž dosáhl v době psaní tohoto článku ceny 63 441 dolarů.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO