Konsolidujeme s Dankom (komentár)

23. sep 2024 o 16:01  I 

Erik Tomáš drzo hodil rukavicu samotnému premiérovi.

Optikou koaličných strán nebol plán s komunikáciou konsolidácie najhorší: pred verejnosť prísť až s hotovou vecou, pod ktorú sa koaliční lídri účasťou na spoločnej tlačovke „podpíšu krvou“. Potom to rýchlo jednohlasne schváliť a do osprostenia opakovať, že za všetko môže Ľudovít Ódor s Igorom Matovičom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  POČASIE: Oblačno až zamračené, na mnohých miestach dážď. Dopoludnia čakajte silný vietor

(Kto chce, môže si do toho plánu doplniť aj parlamentné odvolávanie Michala Šimečku ako dymovú clonu, ale realisticky nemohol predsa nikto očakávať, že témou jesene, zimy a vlastne aj jari 2025 bude hocičo iné ako navrhnutý fiškálny masaker.)

Súvisiaci článok Danko hodil zapálenú zápalku do sena. Tomáš vyzýva Fica, aby urobil poriadok v koalícii Čítajte 

Súčasťou paktu bolo u každého z nich prekročenie jednej či viacerých zo svojich červených čiar. Robert Fico pristal na vyššiu DPH, Andrej Danko na drahšie mýto a diaľničné známky a Hlas zasa na faktické zrušenie rodičovského dôchodku, takže sa u Erika Tomáša rovno prihlásil slovenský hlavný profesionálny dôchodca.

Zajímavost :  Potvrzeno vládou. Přes 200 kilometrů VRT za 179 miliard se hodí pro financování formou PPP

Inými slovami, mali sa do toho naraz rituálne namočiť a potom kolektívne držať. Iba tak sa dá odolať nevyhnutnému tlaku lobistov a záujmových združení od krčmárov a murárov, cez lekárov až po rodiny s fafrnkami a dôchodcov. Keď raz v niečom podstatnom ustúpite, rozoberú vám to do poslednej skrutky.

Ale budujte pakt s Andrejom Dankom.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO