Technický indikátor ukazuje bitcoin brzy za 85 000 USD

Kurz ceny bitcoinu se nám aktuálně pohybuje kolem 63 000 USD a spíš to dnes vypadá na pokles. Na týdenním grafu ale technický indikátor ukazuje možné prolomení sestupného trendu a naopak přípravu na růst. Analytici odhadují brzké dosažení minimálně 85 000 USD.

Cena bitcoinu se v březnu dostala na nové historické maximum a od té doby postupně klesá. Někdo na grafech vidí tvořící se vzor megafonu, někdo býčí vlajku a někdo sleduje potvrzení medvědího trendu ve formě nižších high a nižších low. Při pohledu na technický indikátor Relative Strength Index (RSI) si ale můžeme všimnout několika věcí.

V březnu se týdenní RSI dostalo na 85 bodů a signalizovalo tím významně překoupený trh. Tedy pravděpodobný pokles. Situace se vyplnila a cena i RSI začali klesat. V neděli, ale týdenní RSI uzavřelo nad klesající trendovou linií a to by mohlo ukazovat na blížící se změnu trendu a potenciální další růst.

Zajímavost :  POČASIE: Cez deň bude jasno až polooblačno. Najvyššia teplota 20 až 25 stupňov, na Orave chladnejšie

RSI signalizuje blížící se výrazný pohyb

RSI je pro technickou analýzu hojně využíván hlavně pro svojí spolehlivost. Takže signál nemohl uniknout ani internetovým analytikům. Například Titan of Crypto jej dává do spojitosti s býčím vzorem megafonu a předpokládá explozivní pohyb směrem vzhůru. Jako střední cílovou hodnotu udává 85 000 USD. Musíme si ale uvědomit, že signál je na týdenním grafu. Takže ten růst může přijít v následujících týdnech nebo klidně až před koncem roku. Přeci jen nám schází již jen něco kolem 14 týdnů.

Zajímavost :  Polícia obvinila šéfa iClinic z ublíženia na zdraví pri dvoch operáciách

Takový růst by byl v souladu se statistikou měsíčních výkonů bitcoinu. Jestliže dokážeme tento měsíc uzavřít v zelených číslech (nad 59 000 USD), tak by mohly následovat tři zelené měsíce. V krátké historii bitcoinu to zatím tak vždy bylo. Uvidíme, zda se bude situace opakovat.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Účet za Glance House je známy. Oklamaným klientom zostali omrvinky

Doporučujeme ke čtení také :