Revolut spouští speciální aplikaci pro pokročilé investory

Fintechová společnost Revolut spustila v Česku, Dánsku a v Řecku pilotní verzi aplikace Revolut Invest, která je určená pro zkušené investory.

Revolut možnost investování už nabízí delší dobu prostřednictvím své hlavní aplikace. Teď službu – na pokročilejší úrovni – testuje také samostatně.

„Vyslyšeli jsme zpětnou vazbu od aktivních investorů, kteří již používají naši funkci ObchodováníPro a Obchodní terminál. Obchodníci žádali, aby nebyli ničím rozptylováni, platili nízké poplatky, požadovali také transparentnost, rychlost, výkonné rozhraní platformy a pokročilé nástroje. Nemluvě o využití základních potřeb, jako je rychlá registrace, vložený daňový formulář W-8BEN nebo konkurenceschopné směnné kurzy,“ říká vedoucí obchodování Rolandas Juteika.

Zajímavost :  ČEZ se na malé reaktory spojí s Rolls-Roycem. První má vyrůst u Temelína

Pilotní verze aplikace, která je dostupná pro operační systémy iOS i Android, nabízí přes 4000 finančních nástrojů. Jde například o akcie kótované v USA, komodity nebo dluhopisy. Nově lze časovat trh nebo sázet na krátké či dlouhé pozice. Služba neúčtuje žádný poplatek za nečinnost nebo úschovu, uvádí firma.

Revolut v Česku i dalších zemích působil původně jako britská nebankovní společnost. Kvůli zachování služeb po brexitu převedl před čtyřmi lety své aktivity v EU pod litevský subjekt. Klienti pod něj přešli automaticky, v praxi se tím pro ně nic nezměnilo (kromě přechodu pod litevskou justici a dohled). 

Bankovní licenci získal Revolut v prosinci 2018, využívat ji začal od dva roky později. Nejdříve v Litvě, kde licenci – platnou pro celou Evropskou unii – získal.

Zajímavost :  Londýnske letisko Heathrow zaznamenalo v auguste rekordný počet pasažierov

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat… Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Vytisknout

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO