Mikuláš Dzurinda: Robert Fico zvyšuje DPH. V živote by to neurobil, keby zúfalo nepotreboval európske peniaze

„Ťažkosti, ktoré pociťujeme dnes, vnímame ako tie najväčšie. Nepodceňujem túto situáciu. Je nepríjemná a vážna. Ale tieto parametre nedosahuje. Nehovoriac o tom, že sme v Európskej únii či NATO. Tá kotva tu je, či sa to niekomu páči alebo nepáči,“ povedal bývalý predseda vlády v DVTV SK.

„Fico ide konsolidovať, ide zvyšovať daň z pridanej hodnoty. V živote by to neurobil, keby tak zúfalo tie európske peniaze nepotreboval,“ doplnil Dzurinda.

Na úrade vlády dnes premiér Fico a jeho ministri hostili zástupcov opozície. Témou bolo, ako zreparovať verejné financie. Opozícia totiž Ficov konsolidačný balíček ostro kritizuje. S premiérom sa stretli len predstavitelia Progresívneho Slovenska a KDH. SaS pozvánku neprijala, hnutie Slovensko Igora Matoviča ju ani nedostalo.

Kritika k Šimečkovi

Vyjadril sa tiež k činnosti opozícii. Tá je nie je podľa jeho slov dostatočne silná na to, aby si Robert Fico niektoré veci voči nej nedovolil. Tvrdí, že je potrebné, aby opoziční lídri medzi sebou viac komunikovali.

Zajímavost :  Povodne vytvorili raj pre komáre. Čaká nás invázia? Odborníčka pre ta3 povedala, na čo sa pripraviť

„Michal Šimečka na tú slaninku skočil príliš rýchlo a príliš lacno. Robert Fico nepotrebuje nič iné, len odpútať pozornosť od toho, že je neschopný riadiť ekonomiku, riešiť problémy zdravotníkov, učiteľov, no tak potrebuje takýto konflikt. Potrebuje polarizovať. Podľa mňa to Michal Šimečka neprečítal,“ domnieva sa bývalý politik.

„Ficovou obrovskou slabinou je, že nevie riešiť vecné problémy ľudí. Do toho mal Michal Šimečka tĺcť a nefňukať nad tým, že ma odvoláva,“ dodal Dzurinda.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO