Brát mají všichni stejně. A platit za činži a rohlík také?

Stotisícové odškodné má zaplatit Česká pošta svému olomouckému řidiči Petru Hradilovi, že mu několik let platila o tři tisíce nižší plat, než platí řidičům pražským. Spor je to letitý a šoférovi dal za pravdu i Nejvyšší či Ústavní soud. A jde také o  spor dokazující absurditu české pracovní legislativy.

Tuzemský zákoník práce skutečně ve svých obecných ustanoveních v hlavě XVIII. opravňuje zaměstnance požadovat stejnou mzdu za stejnou práci, pokud jde o zaměst‑ nance jednoho podniku, třeba i v rámci koncernu. A je z tohoto pohledu úplně jedno, že dotyční pracují na různých místech v různých podmínkách a na velmi různých trzích práce. Česko totiž není jeden trh, jak přesvědčivě ukazují regionální přehledy: průměrný plat v Praze činí 56 tisíc a průměr ve zmíněném Olomouckém kraji je něco nad čtyřiceti tisíci.

Odlišná je také cena živobytí. Jiné jsou nájmy, ceny služeb a velké části různého zboží. A rozvážet dopisy a balíčky v Olomouci, anebo na Praze 2? To je trochu jiná šichta.

Zajímavost :  Boeing sníží počet zaměstnanců o deset procent, zruší 17.000 pracovních míst

Zákoník práce především ignoruje elementární smluvní volnost zaměstnavatele. Pošta není státní úřad, kde se platy řídí stát‑ ními tarify na celém území totožnými a odvozenými od kvalifikace a odsloužené doby. Pošta je normální podnikatel jako jakýkoli jiný. Usiluje tedy o minimalizaci nákladů tím, že se snaží nakoupit co nejlevněji. Benzin, kancelářský papír i pracovní sílu. Mzda totiž není nic jiného než cena pracovní síly na daném místě a v daném čase.

VIDEO: Flexi novela zákoníku práce není tak revoluční, jak se prezentuje. Práci na švarc nevyřeší, říká právník Valíček pro FLOW

Video placeholder

FLOW: Flexi novela zákoníku práce není tak revoluční, jak se prezentuje. Práci na švarc nevyřeší, říká právník Valíček • e15

Nikoho asi nenapadne, že by firma měla nakupovat benzin za stejnou sumu po celé republice a  měla by být trestána pokutami a  placením odškodného, pokud někde ušetří. Dotyčný řidič by nejspíš také nenastoupil k poště, kdyby mu všude jinde v okolí nabízeli více. Nikdo ho k tomu nenutil a ani nutit nemůže, čemuž se asi nikdo nediví. Kdyby požádal o  práci v  Praze, dostal by pražský plat. Nic nenormálního na tom nebylo, není a nikdy nebude.

Zajímavost :  Boeing zastavil jednání se stávkujícími zaměstnanci, stáhl návrh na zvýšení mezd

Nyní jeho příkladu následují asi dvě stovky pošťáků v  různých pozicích, kteří také v různých lokalitách vydělávají odlišné peníze. A mohou přijít i zaměstnanci jiných podniků. Stačí, aby firmička, která má prodejnu šroubků a hřebíků v Praze a v Kardašově Řečici, odměňovala své prodavačky podle místních poměrů – a má průšvih. A jestli Lidl doplňovače do regálů v Tachově neplatí stejně jako v Praze, je taky v maléru.

Nesmyslné ustanovení je součástí zákoní‑ ku práce země, která se přitom už před pětatřiceti lety rozloučila s  praxí, že šofér bere v  celé zemi stejně  – jako všude stejně stojí rohlík, nanuk i  činže. A  pokud v  zákoníku zůstane i  po aktuálně projednávané novele zákoníku práce, bude si tuto takzvaně pra‑ vostředovou vládu pamatovat kdekdo.

Zajímavost :  ČVUT představilo robotického lovce dronů chránícího kritickou infrastrukturu

Zdroj Zde