Nejlepší stavební spoření nahradí státní podporu. Porovnání pro říjen

Na prvním místě žebříčku stavebního spoření zůstává i v říjnu Buřinka – Stavební spořitelna České spořitelny. Vyplývá to z porovnání webu Stavebky.cz.

Buřinka vychází nejlépe díky štědrému bonusu ve výši státního příspěvku. Ten od letoška klesl na polovinu, tedy z maximálně 2000 Kč na 1000 Kč ročně. K základní úrokové sazbě 2 % p.a. přidává Buřinka kompenzaci ve výši státní podpory: pro smlouvy sjednané online připíše bonus ke státní podpoře za roky 2024 až 2029, pro smlouvy uzavřené jiným způsobem jen za roky 2024 až 2028.

K tomu Buřinka přidává bonus 2500 Kč lidem, kteří na počátku smlouvy (do pěti měsíců) vloží na účet alespoň 75 000 Kč.

Zajímavost :  Akcie Intel jsou v problémech, obstojí v konkurenčním boji na poli AI?

Při sjednání smlouvy online a měsíčním vkladu 1700 Kč si u Buřinky během šesti let naspoříme 138 594 Kč, což odpovídá čisté úrokové sazbě 4,116 %. To je čisté zhodnocení vkladů při zohlednění všech poplatků a daní. 

Kdybychom chtěli stejného výsledku dosáhnout na spořicím účtu, musel by být úročen sazbou 4,842 % po dobu šesti let. Zatímco sazba na spořicím účtu se může kdykoliv změnit, na stavebním spoření je garantovaná po celých šest let. Na druhou stranu peníze ze spořicího účtu si lze kdykoliv vybrat bez sankce.

Lidé, kteří mají u Buřinky starší smlouvu (uzavřenou do 31. července 2023) a sjednají si novou, mohou získat ještě o něco více, protože jim odpustí poplatek za vedení účtu za prvních šest let.

Zajímavost :  Buřinka končí s Hypoúvěrem. Stavební spořitelny se přibližují bankám

Podrobnosti o nabídkách všech stavebních spořitelen čtěte v nezkráceném článku na webu Stavebky.cz

Petr Kielar

Autor článku Petr Kielar

Petr Kielar v letech 1994–2006 pracoval v Českomoravské stavební spořitelně, od roku 2006 působí jako nezávislý konzultant. Provozuje web Stavebky.cz, který se snaží co nejlíp popisovat aktuální stav a není ovlivňován zájmy… Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Vytisknout

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO