Bitcoin se vrátil na 64 000 dolarů, trh má šanci prorazit na 100 000 dolarů

Bitcoin smazal většinu ztrát z přelomu září a října, což znamená, že jsme zpátky u cen kolem 64 000 dolarů. Víme, že dlouhodobě jsme se z technického hlediska nikam příliš neposunuli. Už jsme 7 měsíců jako v pasti. Nicméně každý pohyb, snaha bojovat, se počítá. To znamená, že býci se mohou klidně těšit z toho, že cena bitcoinu do konce roku atakuje 100 000 dolarů.

Pořád nejde o scénář, který by byl zcela mimo mísu. Z historie je nám známo, že bitcoin podobné růsty bez problémů zvládl za několik týdnů. Leč ještě chvíli a polovina měsíce října je za námi. To znamená, že by si kupci měli opravdu pohnout. Zprvu taková akce začne docela nenápadně a posléze uvidíme v řadě za sebou několik impulsních svící nahoru. Ten vzorec je prostě pořád stejný.

Pokud se ovšem bude bitcoin do konce roku plácat v rámci stejného patternu jako doposud, je něco špatně. Opakujeme si to často, ale jsem toho názoru, že příliš dlouhé stranové konsolidace, po silném uptrendu, jsou spíše známkou distribuce.

Video: Růst o více jak 100 %? Čínské akcie to zvládly

Očekávání trhů se zlepšilo

Po tom, co dluhopisový trh v minulém týdnu dost korigoval svá očekávání, to samé se už děje i na derivátovém trhu, který nyní pro další zasedání Fed propisuje pokles v úrokových sazbách pouze o 0,25 procentního bodu. Trhy jsou více v klidu a evidentně se neobávají něčeho, co by vedlo k hard landingu. Tudíž je situace dost odlišná od poloviny letních prázdnin. Kdy se doslova panikařilo. Trhy tehdy bez debat propisovaly úder ekonomické recese.

Zajímavost :  Představitelé Fedu zastávají odlišné názory ohledně budoucího snižování úrokových sazeb

Pokud se zase na rychlo změnilo natolik očekávání, trhy mají evidentně důvěru v politiku americké centrální banky. Přestože mnohé předstihové ukazatele avizovaly pokles v reálné ekonomice, nic takového se prozatím neděje.

Ačkoliv připomínám, že až přelom letošního a následujícího roku je klíčový. Signály předstihových ukazatelů se začnou propisovat až klidně za dost dlouhé období. Podle mě je proto následujících 6 měsíců vůbec nejvíce důležitých. Možná nejvíce důležitých 6 měsíců této dekády.

Když se totiž dočkáme té pomalu mýtické recese, čeká nás určitě několikaroční medvědí trh na akciích a bitcoinu.

Bitcoin ubránil support na 60 000 dolarech

Bitcoin dokázal vcelku pěkně zakončit minulý týden a to díky odrazu od supportu kolem 60 000 dolarů. Pro trh bylo právě klíčové, jak minulý týden zakončíme, protože jednotlivé denní svíce vypadaly hrozivě. Na základě denní svíce totiž vidíme, že kupci byli nakonec dost aktivní a povedlo se jim cenu vyhnat zpátky nahoru. To nám sice nezajistí růst, ale jde o kladný signál.

Na denním grafu sledujeme impuls, který nás zavedl zpátky k 64 000 dolarů, kde je jedna z S/R úrovní, které bereme v potaz. Samotný růst není kdovíjak agresivní, je to spíše střídmější. Kurz bitcoinu ihned na dotyk reagoval mírným stáhnutím se. Je možné počítat s krátkou konsolidací a v jejím závěru se ukáže, zda je trh schopen pokračovat výš.

Závěrem: Bitcoin má stále šanci na 100 000 dolarů

S bitcoinem je to děsná nuda, ale podle mého názoru je ten psychologický cenový cíl na 100 000 dolarech stále možný. Nezakládám však svůj názor na těch grafech, co jsou hojně zastoupeny na sociálních sítích. Vycházím z očekávání dluhopisového a derivátového trhu. Oba zmíněné trhy jsou dost komfortní ohledně vývoje reálné ekonomiky, což se může vskutku pozitivně propsat i na trhu s BTC.

Zajímavost :  Íránský útok na Izrael může zvýšit ceny ropy, zlata, benzínu a nafty

Technická stránka trhu je pouze pro nás berličkou. Jenom na základě technické analýzy nemůžeme činit investiční rozhodnutí. Se zlou bychom se posléze potáceli. Je třeba mít komplexní přístup, který bere v potaz celý kontext.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO