Američané chtějí, aby kandidáti zaujali jasné postoje k regulaci kryptoměn

Nový průzkum od ConsenSys a HarrisX odhalil, že téměř polovina voličů v USA považuje pro-krypto postoj kandidátů za důležitý při volbě politických představitelů. Navíc 62 % voličů je ochotno překročit stranické linie pro kandidáta podporujícího kryptoměny.

Americké prezidentské volby a kryptoměny

Podle nejnovějšího průzkumu, který provedly společnosti ConsenSys a HarrisX, se kryptoměny stávají stále důležitějším faktorem při volbě politických kandidátů v USA. Téměř 49 % respondentů považuje podporu kryptoměn za významný bod, který ovlivní jejich hlasování. Zároveň 62 % voličů by dokonce zvážilo podporu kandidáta z jiné politické strany, pokud by tento kandidát zastával pro-kryptoměnovou politiku.

Studie rovněž ukázala, že 85 % dotázaných si přeje, aby kandidáti na prezidenta měli jasné a transparentní stanovisko k otázce regulace kryptoměn. Průzkum by tak mohl výrazně ovlivnit nadcházející volební klání. Regulace kryptoměn je totiž považována za stále důležitější téma, zejména v kontextu rychlého rozvoje tohoto odvětví.

Zajímavost :  Slovensko pomohlo evakuovať z Libanonu deväť Čechov. Špeciál ich priviezol do Bratislavy

Respondenti vyjádřili také nespokojenost se současným stavem kryptoměnových regulací. 44 % respondentů uvedlo, že administrativa prezidenta Joea Bidena nedělá dostatek pro podporu kryptoměnového sektoru. Obavy z podvodů v kryptosvětě zůstávají vysoké, a 78 % voličů by uvítalo politiky, kteří by kladli důraz na ochranu uživatelů a prevenci podvodů.

Prezidentské volby v USA se blíží

Joe Lubin, zakladatel společnosti ConsenSys, komentoval tato zjištění a zdůraznil, že kryptoměnový sektor aktivně hledá jasnou a stabilní regulaci.

Existuje mylná představa, že kryptoměnový průmysl nechce regulaci. To není pravda. Potřebujeme více jasnosti a jistoty, aby se odvětví mohlo vyvíjet dál.

Průzkum rovněž odhalil, že voliči jsou značně zmatení ohledně toho, který regulační orgán má nad kryptoměnovým trhem kontrolu. Pouze 15 % respondentů správně identifikovalo americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) jako hlavního regulátora, zatímco 11 % si mylně myslelo, že zodpovědnost za regulaci má Ministerstvo financí USA.

Zajímavost :  POČASIE: Oblačno až zamračené, ojedinele dážď. Denná teplota až do 24 stupňov

Zajímavé je, že 70 % dotázaných přesto uvedlo, že SEC by měl být tím, kdo nastavuje pravidla pro kryptoměny, přičemž 67 % dalo přednost Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Vnímání znalostí amerických politiků v oblasti kryptoměn se různí. Bývalý prezident Donald Trump byl hodnocen jako nejvíce informovaný. 53 % respondentů věří, že rozumí kryptoměnovému sektoru natolik, aby mohl stanovit vhodné politiky. Naopak současný prezident Joe Biden získal pouze 36 % pozitivního hodnocení.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 62 280 USD dle KMC.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět níže do komentářů. Neváhejte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace o vývoji ve světě naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO