Štefan Žiga si vypočuje verdikt za korupciu. Prokurátor žiada 150-tisícový trest za podplácanie

150-tisíc eur. Takýto trest žiada prokurátor za podplácanie pre Štefana Žigu. Príbuzný podpredsedu parlamentu si podľa obžaloby u policajných špičiek kupoval beztrestnosť. Obžalovaný trvá na svojej nevine. Rozsudok vynesie špeciálny súd v pondelok (7. 10.) popoludní.

Žiga si obžalobu vypočul ešte vlani v januári. Podľa nej platil policajným špičkám, aby sa vyhol obvineniu v DPH kauze Valčeky. A pre istotu si štyri roky kupoval aj policajné informácie, ak by sa spravodlivosť blížila. Na úplatkoch ho to stálo minimálne 85-tisíc eur.

Zajímavost :  Ranný brífing: STVR má zjavný moderátorský problém, prokurátorka spojená so sektou narazila

Usvedčuje ho najmä bývalý šéf finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník, ktorý úplatky priznal, ale aj Petrov, prezývaný Tiger a viaceré listinné dôkazy. Žiga ale tvrdí, že je nevinný. Obžaloba je vraj založená len na výpovediach kajúcnikov, ktoré nie sú dôveryhodné. Žigovi hrozilo pôvodne päť rokov. Po novele trestných kódexov sú maximom tri roky. V oboch prípadoch by mohol vyviaznuť s podmienkou. Prokurátor mu navrhol peňažný trest 150-tisíc eur. Ak by ho nezaplatil, skončil by na 15 mesiacov vo väzení.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO