Nvidia prodává rekordní množství akcií, zatímco její hodnota prudce stoupá

V roce 2024 zažívá Nvidia masivní růst hodnoty akcií, avšak zároveň se v tomto období objevuje rekordní prodej ze strany vedení společnosti. Interní zdroje prodaly akcie v hodnotě více než 1,8 miliardy dolarů.

Nvidia letos vede

Letošní rok je pro společnost Nvidia velmi zajímavým obdobím. Zatímco hodnota akcií společnosti stoupá do nových výšin, interní zdroje, tedy členové vedení a další insidery, se rozhodli využít této situace a prodali historicky největší množství akcií. Podle údajů sestavených The Washington Service prodali akcie v hodnotě přes 1,8 miliardy dolarů, což zahrnuje téměř 11 milionů akcií, a to vše v průběhu tohoto roku.

Nejvýrazněji se do tohoto prodeje zapojil CEO Jensen Huang, který dokončil plánovaný prodej akcií v hodnotě přes 700 milionů dolarů. K prodejům se přidali také další členové vedení, jako například Mark Stevens, člen správní rady Nvidie, který naposledy prodal akcie v hodnotě 4,8 milionu dolarů. Mezi dalšími prodávajícími byli třetí největší akcionář Nvidie Tench Coxe, finanční ředitelka Colette Kress a hlavní účetní Donald Robertson.

Zajímavost :  Bez práce dávka nebude. Tomáš chce znížiť nezamestnanosť, samosprávy hovorí o prehĺbení chudoby

Rekordní prodeje vyvolaly obavy investorů ohledně důvěry ve krátkodobou budoucnost společnosti. Cena akcií Nvidie se v průběhu prodejů stala velmi volatilní, což přineslo obavy o stabilitu firmy. Obavy se prohloubily kvůli nedávným problémům, které firmu postihly, včetně možného vyšetřování antimonopolními orgány Spojených států, zpoždění uvedení Blackwell čipů a narůstající konkurence na trhu AI čipů.

Kromě toho se Nvidia potýká s právními problémy. Ministerstvo spravedlnosti USA (DOJ) a Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) společnost obvinily z toho, že údajně špatně vykazovala zdroj více než 1 miliardy dolarů z prodeje GPU kryptoměnovým těžařům.

Zajímavost :  Kultúrny štrajk narazil na politické prekážky. Výbor NR SR nebol uznášaniaschopný, diskutovali len neformálne

I přes tyto výzvy se Nvidia snaží udržet svůj růst, přičemž momentum spojené s umělou inteligencí nadále posiluje hodnotu společnosti. Po prudkém poklesu v polovině června se akcie Nvidie znovu vracejí na vzestupnou trajektorii.

V době psaní článku se cena akcií NVDA pohybuje okolo 127,72 USD.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět níže do komentářů. Neváhejte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Pro více informací neváhejte sledovat naše pravidelné analýzy a streamy.

Prozkoumejte akcie Nvidia na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Bitcoin formuje několik býčích útvarů, které signalizují rekordní cenová maxima do konce roku 2024!

Doporučujeme ke čtení také :