Pellegrini vkladá nohu do koaličného súkolia (komentár)

8. okt 2024 o 15:23  I 

Prezident si prvýkrát vytvára diferenciačné portfólio na Fica.

Od prehodnotenia premisy, že Smer a Hlas jedna mater mala, zostáva autor vzdialený ako vždy. No podmienka, že Dolinkovej demisiu prijme Pellegrini až po tom, čo bude počuť meno nástupcu či nástupkyne, vyzerá inšpiratívne. Teda v zmysle, že predstava, že Pellegrini by v sebe objavil „kováčovské“ rysy či sklony, sa posúva od nezlučiteľnosti so životom do priestoru akejsi elementárnej zvažovateľnosti.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) navrhne pro příští rok růst...

To totiž nie len tak. Odhliadnuc od toho, čo povedia na naznačovanie zdržania ústavní právnici – nevieme –, Pellegrini vkladá nohu do súkolia koaličného života. Ak ho teda predsavzatie „najprv meno, potom demisia“ rýchlo neopustí a Hlas sa nebude ponáhľať.

Ani tak krkolomne, ako ho vyzýva (opäť raz úplne dezorientovaná) opozícia, ani o čosi menej. (Komu by to chýbalo: k ústavnej stránke veci sa autor nevyjadruje.)

Zajímavost :  Dobré ráno: Prezident Michal Kováč neuhol ani po únose vlastného syna tajnou službou

Aj keby Hlas nebol prezidentská strana (je ňou od momentu, ako bolo spočítané druhé kolo), je zrejmé, že v spolupráci so sirotami, ktoré (v) koalícii zanechal, môže Pellegrini vyrásť na mocensky relevantného hráča. Iste, odtiaľ-potiaľ.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO