[Souhrn článků] + Bitcoin se krátce propadl pod 62 000 USD, býci stále nemají kontrolu

Pokud máte málo času a nestíháte si procházet naše články po jednom, zkuste naše večerní shrnutí. Vše důležité, co se událo, najdete zde přehledně na jednom místě. Každý nadpis lze rozkliknout a přejít tak na celý článek.

Zpráva dne

Bitcoin se krátce propadl pod 62 000 USD, býci stále nemají kontrolu

Počátek října přinesl obchodníkům naději na silný růst Bitcoinu, když se jeho cena 7. října vyšplhala až na 64 448 USD. Nicméně, krátce poté cena klesla pod 62 000 USD, což naznačuje, že býci zatím nemají situaci plně pod kontrolou. Dnešní pokles signalizuje, že i přes počáteční optimismus trh stále čelí významnému prodejnímu tlaku. Podle údajů od CryptoQuant zůstává takzvaná Coinbase premium od začátku října většinou v záporných hodnotách, což naznačuje nedostatek poptávky ze strany amerických retailových investorů obchodujících na Coinbase. Ukazatel, který sleduje rozdíl v cenách mezi Coinbase a dalšími burzami, často signalizuje kupní nebo prodejní tlak. Záporné hodnoty ukazují, že prodejní tlak převládá. [1]

Podívejte se také na náš kalendář akcí, ať vám neunikne žádná kryptoměnová událost.

Zajímavost :  Slováci na Floride opisujú chvíle pred hurikánom: Všetko sa zastaví, ľudia opevnia svoje domy a čakajú, čo prinesie búrka

Analýzy a trhy

Bitcoin se vrátil na 64 000 dolarů, trh má šanci prorazit na 100 000 dolarů

Bitcoin smazal většinu ztrát z přelomu září a října, což znamená, že jsme zpátky u cen kolem 64 000 dolarů. Víme, že dlouhodobě jsme se z technického hlediska nikam příliš neposunuli. Už jsme 7 měsíců jako v pasti. Nicméně každý pohyb, snaha bojovat, se počítá. To znamená, že býci se mohou klidně těšit z toho, že cena bitcoinu do konce roku atakuje 100 000 dolarů.

Íránský útok na Izrael může zvýšit ceny ropy, zlata, benzínu a nafty

Hlavní geopolitickou událostí ze dne 2.10.2024 byl raketový útok Íránu na Izrael, při kterém byly vypáleny stovky raket. Podle dostupných informací sice rakety nezpůsobily větší škody, Izrael však oznámil tvrdou odvetu. Větší konflikt v tomto regionu může znamenat mimo jiného i řadu problémů pro globální ekonomiku, zejména pak vývoj cen některých komodit. 

Nvidia prodává rekordní množství akcií, zatímco její hodnota prudce stoupá

V roce 2024 zažívá Nvidia masivní růst hodnoty akcií, avšak zároveň se v tomto období objevuje rekordní prodej ze strany vedení společnosti. Interní zdroje prodaly akcie v hodnotě více než 1,8 miliardy dolarů.

Zajímavost :  Nové konsolidačné opatrenia predĺžia čakacie doby, varujú polikliniky. Hrozí aj personálny kolaps

Kryptoměny a kryptofirmy

Rostoucí inflace Etherea zpochybňuje koncept ‘ultrasound money’

Míra inflace Etherea dosáhla dvouletého maxima, protože layer-2 řešení omezují pálení transakcí, což zpochybňuje jeho deflační slib, uvádí nová zpráva Binance Research.

Wall Street stanovuje cílovou cenu akcií NIO na příštích 12 měsíců

Analytici z Wall Street zveřejnili své odhady pro cenu akcií NIO na příštích 12 měsíců. Trh s elektromobily a technologický vývoj budou klíčové faktory ovlivňující budoucí hodnotu akcií této společnosti.

Američané chtějí, aby kandidáti zaujali jasné postoje k regulaci kryptoměn

Nový průzkum od ConsenSys a HarrisX odhalil, že téměř polovina voličů v USA považuje pro-krypto postoj kandidátů za důležitý při volbě politických představitelů. Navíc 62 % voličů je ochotno překročit stranické linie pro kandidáta podporujícího kryptoměny.

HBO ví, kdo je Satoshi Nakamoto. Budou předloženy nové důkazy

Televizní stanice v úterý uvede dokument Money Electric: the Bitcoin Mystery. Tvrdí, že odhalí pravou identitu Satoshi Nakamota, pseudonymního tvůrce Bitcoinu.

Široká adopce kryptoměn je stále omezena nedostatkem technické gramotnosti

Zajímavost :  Oznámení o vyhlášení výběrového řízení podle služebního zákona

Nedostatek porozumění v oblasti samosprávy kryptoměn, regulací a dalších faktorů může odrazovat nejen tradiční investory k zapojení do celého ekosystému. Technologie blockchainu a kryptoměn tak zůstává mimo dosah mnoha lidí.

MEME dne

Pro další obsah se neváhejte přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO