Šéfredaktorka SME v Aréne: Krvilační bastardi? Fico vysiela signál extrému

Robert Fico útočil na novinárov.

Krvilační bastardi. To je najnovšie označenie, ktorým Robert Fico počastoval slovenských novinárov. A veľmi zreteľne ohlasuje novú mediálnu legislatívu, vrátane kontroly vzdelania novinárov.

So šéfredaktorkou denníka SME Beatou Balogovou sme sa pozreli na to, komu sú adresované ostré slová predsedu vlády, prečo tentoraz kritizuje aj členov redakcií dezinformačných portálov a voči komu sa potrebuje vymedziť.

Robert Fico a jeho vláda pripravuje novú mediálnu legislatívu, ktorá podľa Beaty Balogovej nápadne pripomína maďarskú mediálnu cestu novinárskej neslobody. Dnes sa ale cenzúra nerealizuje prostredníctvom mediálneho úradu cenzorského typu, ale cez ľudí v „unesených médiách“.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  Štefan Žiga si vypočuje verdikt za korupciu. Prokurátor žiada 150-tisícový trest za podplácanie

Vulgárny výrok prichádza len 48 hodín po tom, keď dostal predseda vlády vo verejnoprávnej televízii priestor umožňujúci bez kvalitnej oponentúry šíriť posolstvá, ktoré si vyžadovali priamu reakciu.

V uplynulých dňoch jeho spolupracovníci Juraj Gedra a Erik Kaliňák vstúpili do priestorov Nadácie Zastavme korupciu a so zapnutou kamerou konfrontovali bývalú novinárku Xéniu Makarovú kvôli článku nadácie o Norbertovi Bödörovi.

Zajímavost :  MF navrhuje povýšení ředitele celníků Šimandla do hodnosti generálmajora

Šéfredaktor portálu Aktuality Peter Bárdy si v poštovej schránke našiel oznámenie o tom, že za svoju knihu o Robertovi Ficovi má čeliť žalobe. O kroky predsedu vlády voči novinárom sa mimoriadne živo zaujímajú aj predstavitelia medzinárodných novinárskych organizácií.

Beata Balogová zároveň pripomína, že novinárske vzdelanie nemusí byť zárukou kvalitnej novinárskej práce a odhaľuje pozadie práce redakcie denníka SME, zloženej zo skúsených novinárov s rôznymi svetonázormi, ktorí svoj pracovný deň nezačínajú myšlienkami na to, ako uškodiť vláde a jej predsedovi.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Prvá nádej z prieskumu (komentár)

Doporučujeme ke čtení také :