Realitný týždeň v Lidli? Reťazec ponúka na predaj aj nehnuteľnosti

Veľa prebytočného majetku má aj jedna domáca sieť.

„Ponúkame nákupné centrá, obchodné domy, supermarkety a iné komerčné nehnuteľnosti. Obráťte sa priamo na nás, ak vám môžeme pomôcť pri hľadaní vhodného objektu podľa vašich potrieb.“

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Aj takýto odkaz nájdete na webovej stránke Lidla. Tržbami najväčší obchodný reťazec na Slovensku neponúka len chlieb, mlieko, drogériu či spotrebný tovar, ale aj nehnuteľnosti.

Zajímavost :  Slovensko sa stalo pohrebiskom známych módnych značiek. Títo hráči u nás už skončili

Pri zahraničných reťazcoch je to ojedinelý postup. Zaznamenali sme ho však pri najväčšej domácej sieti.

Súvisiaci článok Veľkopodnikateľ Poór už ohlasoval biznis s Lidlom. Ten sa rozhodol inak Čítajte 

Nakúpili viac, než potrebovali

Keď chcú obchodné reťazce expandovať na zelenej lúke, často sú nútené kupovať aj väčšie pozemky, ako potrebujú. Je to dané ponukou, keď predávajúci nechce nehnuteľnosť deliť, pričom priestor na vyjednávanie je obmedzený vzhľadom na vysoký dopyt.

Reťazcom tak v portfóliu pribúdajú pozemky, ktoré nevedia využiť. Často ide o parcely, ktoré sa nachádzajú v susedstve ich supermarketov a predajní.

Platí to aj o Lidli, ktorý vstúpil na slovenský trh v roku 2004 a v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje 164 predajní. Väčšinu z nich postavil na vlastných pozemkoch. A aj keď na nich okrem predajní vybudoval aj parkoviská, často mu ešte nejaká voľná plocha ostala.

Zajímavost :  Rozpočet na rok 2025: Čo nás čaká?

Tento „problém“ sa Lidl rozhodol vyriešiť realitnou sekciou, v ktorej prebytočné nehnuteľnosti ponúka na predaj alebo na prenájom.

Čo Lidl ponúka?

Lidl

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO