MF navrhuje povýšení ředitele celníků Šimandla do hodnosti generálmajora

Praha – Ministerstvo financí navrhuje vládě povýšení ředitele Generálního ředitelství cel Marka Šimandla do hodnosti generálmajora. Vláda návrh posoudí ve čtvrtek společně s návrhy dalších ministerstev na povýšení do generálských hodností a následně ho předloží prezidentu Petru Pavlovi, aby o jmenování rozhodl. Prezident v podzimním termínu jmenuje nové generály 28. října.

Šimandl, který má nyní hodnost brigádního generála, působí u bezpečnostních sborů 19,5 roku, v čele Generálního ředitelství cel je od července 2022. Předtím čtyři roky řídil Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI), před nástupem do civilní rozvědky působil také v Národním úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), v Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) a v Bezpečnostní informační službě (BIS).

Zajímavost :  Trhanie, voňanie aj škriabanie. Volkswagen nám ukázal, ako testuje materiály

“Po celou dobu služby prokazoval výborné manažerské schopnosti. Jeho jmenování do služební hodnosti generálmajor lze logicky považovat za význačnou formu ocenění jeho dosavadního výkonu služby v rámci jeho profesní kariéry,” uvedlo o Šimandlovi ministerstvo financí.

Na čtvrteční jednání vlády předkládají návrhy na povýšení do generálských hodností také ministerstva spravedlnosti, vnitra a obrany.

Reklama

Zajímavost :  Máme skoro 30 let starý ceník Alzy. Na nový počítač tehdy padly minimálně dvě měsíční mzdy

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO