Analytik tvrdí, že cenová akce bitcoinu potvrzuje býčí trend. Je trh připraven na další růst?

Bitcoin (BTC) vyskočil o 7,75 % z nedávného minima 59 815 USD (3. října) na měsíční maximum 64 448 USD (7. října), než opět ztratil na síle. Podle analytiků může být tento býčí začátek předzvěstí volatilního měsíce.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Jak ukazuje graf níže, bitcoin na začátku měsíce krátce klesl pod 200denní EMA (žlutá linie). Rychlý odraz nad tuto úroveň však umožnil ceně v následujících dnech pokračovat v růstu.

Analytik: Bitcoin „potvrdil vyšší dno“

Bitcoin klesl mezi 30. zářím a 4. říjnem o 8,8 %. To vedlo k opětovnému otestování psychologické úrovně 60 000 USD. Od té doby se cena zotavila na více než 62 000 USD, což v současné době znamená kladný měsíční výnos z investice (ROI).

Krypto analytik Jelle věří, že nedávné zotavení bitcoinu potvrzuje silný býčí vzorec. Když BTC na konci září překročil úroveň 65 000 USD, vytvořil první vyšší maximum (HH) za posledních pět měsíců. Nyní je klíčové potvrzení vyššího minima (HL) pro pokračování býčího trendu, což analytik považuje za „potvrzené“ poté, co bitcoin znovu otestoval klíčovou oblast podpory.

Mezitím další kryptoměnový analytik, Titan of Crypto, upozornil na blížící se zlatý kříž, který by podle historických dat z roku 2023 mohl vyústit v masivní nárůst

Aktuální cenový vývoj bitcoinu výrazně připomíná situaci z minulého roku touto dobou: falešný kříž smrti, po němž následoval zlatý kříž, který spustil růst o 145 %.

Cena bitcoinu „koreluje“ s tržní kapitalizací stablecoinů

Navzdory nedávnému zotavení bitcoinu jeho cena za posledních sedm dní klesla o 1 %. Tento pokles mohl být ovlivněn jeho vazbou na stablecoiny. On-chain analytik z CryptoQuant, IT Tech, zdůraznil ve svém posledním příspěvku klíčovou korelaci mezi BTC a tržní kapitalizací stablecoinů

Zajímavost :  Nové pasy sú aj poctou predkovi Michala Šimečku. Jeho kritik Šutaj Eštok nehovorí, či to vedel

„Růst tržní kapitalizace stablecoinů (USDT a USDC) často koreluje s růstem ceny bitcoinu, což naznačuje vyšší likviditu na trhu a poptávku.“

Naopak pokles nabídky stablecoinů může signalizovat zvýšený prodejní tlak a sníženou likviditu, což vede ke korekci ceny BTC.

Od 30. září vzrostla čistá tržní kapitalizace USDT o 161 milionů dolarů, což by mělo mít pozitivní vliv na cenu bitcoinu. Nicméně tržní kapitalizace USDC se snížila o 654,83 milionu dolarů. To ve výsledku znamená, že celková tržní kapitalizace stablecoinů zaznamenala pokles o 493 milionů dolarů.

Zlepšující se tržní kapitalizace stablecoinů by tedy mohla být potenciálním signálem vyšších cen bitcoinu v nadcházejících týdnech. Zkušený investor Mister Crypto tuto korelaci rovněž zmiňuje ve svém příspěvku na platformě X, kde uvádí:

Likvidita na kryptotrzích výrazně roste. Více likvidity = vyšší ceny.

Zvyšující se likvidita na krypto trzích otevírá dveře také pro nové investiční příležitosti. Tento trend přitahuje pozornost investorů, kteří se zaměřují na nové projekty s vysokým potenciálem, jako je Pepe Unchained. Takové projekty nabízejí nejen technologické inovace, ale také atraktivní možnosti výnosů, a díky rostoucí likviditě na trhu se mohou rychle prosadit a přinést zajímavé zisky.

Může Pepe Unchained přinést větší zisky než bitcoin?

Bitcoin je považován za nejbezpečnější investici na kryptoměnovém trhu díky své stabilní pozici a vysoké tržní kapitalizaci. Nicméně, právě jeho tržní kapitalizace omezuje potenciál pro dosažení několikanásobných zisků, což přimělo mnohé investory hledat příležitosti v nových, dynamických projektech. Jedním z těchto slibných projektů je Pepe Unchained (PEPU).

Pepe Unchained je ambiciózní kryptoměnový projekt, který se snaží přinést inovace do světa meme coinů. Na rozdíl od tradičních meme coinů, které často postrádají skutečnou užitečnost, Pepe Unchained klade důraz na vybudování komplexního ekosystému založeného na vlastní Layer 2 síti. Tato síť, která již běží v testovací fázi (testnetu), přináší zásadní výhody v podobě nižších transakčních poplatků a výrazně vyšší škálovatelnosti oproti síti Ethereum, na které mnoho meme coinů aktuálně běží.

Zajímavost :  Budoucnost je zde: Tokeny, které jsou kryté zlatem mohou sloužit jako ochrana proti volatilitě na kryptoměnovém trhu

Kromě toho Pepe Unchained plánuje také spustit block explorer, který bude uživatelům umožňovat snadné sledování transakcí, a vlastní decentralizovanou burzu (DEX), kde bude možné obchodovat širokou škálu kryptoměn s nízkými poplatky. Projekt se také zaměřuje na rozvoj svého ekosystému prostřednictvím PEPU Foundation, která poskytne granty pro vývojáře, aby mohli přispět k dalšímu rozvoji platformy. 

Dále Pepe Unchained nabízí atraktivní možnost stakingu. Držitelé tokenů PEPU je mohou uzamknout a získávat za to štědré výnosy, přičemž aktuální APY činí 119 %. Tento stakingový program je obzvláště lákavý pro investory, kteří chtějí generovat pasivní příjmy bez nutnosti neustále sledovat trh. Aktuálně se navíc stále nacházíme v období předprodeje, kdy je možné tokeny PEPU nakoupit za zvýhodněnou cenu. To poskytuje investorům příležitost vstoupit do projektu na samém začátku, ještě před jeho uvedením na burzy, a využít tak potenciál růstu, který Pepe Unchained nabízí.

Pepe Unchained je více než jen dalším meme coinem – jeho dlouhodobý plán, technologické inovace a již fungující Layer 2 síť naznačují, že má velký potenciál stát se významným hráčem na kryptoměnovém trhu. Pro více informací o technologii a plánech projektu si můžete přečíst whitepaper, kde najdete podrobnosti o inovacích a ekosystému Pepe Unchained.

  • Prozatím získáno v předprodeji: 18,2 milionů USD
  • Aktuální cena tokenu: 0,00994 USD
  • Čas do zvýšení ceny: 1 den
Zajímavost :  Facebooková stránka hnutia Slovensko je opäť aktívna. Sme späť, zlomiť sa nedáme, uviedli v statuse

Zatímco Pepe Unchained přitahuje pozornost svým inovativním přístupem, trh se nyní soustředí na vývoj ceny bitcoinu. Ten nedávno vykázal býčí signály a blíží se k důležitým cenovým úrovním, což může mít významný dopad na celý kryptoměnový trh.

Bitcoin čeká na uzavření nad 64 000 USD, býčí signál pro celý krypto trh?

Z technického hlediska graf ukazuje vzorec HH a HL, ale denní uzavření nad hranicí 64 000 USD zůstává klíčové. Ačkoli BTC před několika dny dosáhl maxima 64 400 USD, geopolitická situace ve světě jej dostala pod tlak a od té doby se mu nedaří tuto úroveň překonat.

Denní uzavření nad 64 000 USD by bylo silným signálem pokračujícího růstu. Znamenalo by to dosažení pozice nad supply zónou a potvrzení měsíčního maxima, což by otevřelo cestu k dalším úrovním odporu.

*Příspěvek je reklama. Nejedná se o investiční doporučení. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko. Kryptoměny jsou velmi spekulativní, hrozí riziko ztráty kapitálu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO