Donald Trump zvyšuje na predikčních trzích náskok před Kamalou Harris

Nedlouho poté, co bývalý prezident Spojených států a současný republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump znovu potvrdil svou dominanci na predikčních trzích (Polymaket) v listopadových volbách proti své demokratické soupeřce, viceprezidentce USA Kamale Harrisové, jeho náskok ještě vzrostl.

Kurz na Trumpovo vítězství ve volbách totiž (údaj platný v době psaní článku) vzrostl na 53,1 %. Naopak šance na vítězství Harrisové klesly na 46,5 %.

Trump vs. Harris

Predikční platforma Polymarket, která přijímá sázky ve stablecoinu USDC, v současné době naznačuje rostoucí Trumpovu převahu. V reálném čase obrazuje sentiment kolem klíčových událostí, které by mohly ovlivnit výsledek voleb. Například neúspěšný červencový pokus o atentát na Donalda Trumpa.

Konkrétně po střelbě na shromáždění v Pensylvánii se popularita bývalého prezidenta na Polymarketu (po do té doby stabilním růstu) během jediného dne vyšplhala z 60 % na 70 %. Později ovšem, když Harrisová nahradila dosavadního amerického prezidenta Joea Bidena, klesla na 46 %.

Zajímavost :  Kultúrny štrajk narazil na politické prekážky. Výbor NR SR nebol uznášaniaschopný, diskutovali len neformálne

O několik týdnů později se Trumpovi podařilo znovu získat popularitu proti své demokratické soupeřce. Sázky naznačovaly 52% šanci na vítězství oproti 47 % u Harrisové. V polovině září však Harrisová Trumpovu dominanci snížila a šance vyrovnala. Oba kandidáti vykazovali stejnou 49% šanci na vítězství. Nyní jsou ovšem šance výrazněji ve prospěch Donalda Trumpa.

Pokusy o manipulaci s předpovědními trhy?

Podle dostupných informací došlo na platformě Polymarket k několika neúspěšným pokusům o manipulaci s výsledky derivátových sázek mezi oběma kandidáty. Pokus o manipulaci spočíval v nasazení USDC v hodnotě více než 9 milionů USD na nákup akcií “ano” pro Harrisovou a “ne” pro Trumpa, přičemž se snažil uměle zvýšit šance úřadující viceprezidentky na vítězství a vydělat na tom.

Zajímavost :  V prípade eskalácie na Blízkom východe môže svet prísť o 12 miliónov barelov ropy denne

V konečném důsledku mohou předpovědní trhy nabídnout určitou představu o popularitě prezidentských kandidátů a ukázat složitost nadcházejících voleb. To vše v době, kdy obě strany mají téměř stejné šance na vítězství. Co se týče oblasti kryptoměn, tak všeobecně se mluví o tom, že lepší volbou by byl bývalý prezident Donald Trump.

Komu fandíte vy? Dejte nám vědět níže do komentářů.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Čo vám ušlo z V politike: V Národnej rade nie je líder, tvrdí Karas. Šéf parlamentu sa zvolí do konca roka, dúfa Šutaj Eštok

Doporučujeme ke čtení také :