JPMorgan předpovídá býčí „Uptober“ pro Bitcoin

Začátek „Uptoberu“ byl pro kryptoměnový trh náročný, ale nyní, když Bitcoin nabírá na síle, analytici z JPMorgan předpovídají, že čtvrté čtvrtletí by mohlo přinést výrazný růst cen kryptoměn.

Podle zprávy vydané analytiky z JPMorgan v pondělí může trh s kryptoměnami v nadcházejících měsících ovlivnit několik klíčových faktorů, od technických inovací po geopolitické a strukturální události. Analytici zdůraznili, že historický trend kryptoměn, které v říjnu často vykazují silné výsledky (známé jako „Uptober“), ukazuje, že Bitcoin přináší pozitivní výnosy ve více než 70 % případů. Pokud současná rally bude pokračovat, letošní rok tak nebude výjimkou.

Analytici uvedli, že přestože předchozí výkonnost Bitcoinu nemusí zaručit budoucí výsledky, popularizace „Uptoberu“ může ovlivnit chování investorů a přinést pozitivní měsíc. Jako hlavní příznivé faktory označili nedávné snížení úrokových sazeb a plánované budoucí škrty ze strany Federální rezervní banky. Širší kryptoměnový trh zatím neviděl očekávaný růst z již zavedeného snížení, ale analytici věří, že stabilnější prostředí by mohlo vést k pozitivním výsledkům.

Zajímavost :  Usvedčený podvodník, dezinformátor a kandidát na ministra zdravotníctva. Kto je Kotlárov spolupracovník Fleming?

Navzdory poklesu úrokových sazeb je korelace mezi celkovou tržní kapitalizací kryptoměn a sazbami stále slabá, a to na úrovni 0,46. Analytici poznamenali, že trh možná čeká na větší stabilitu před rozhodujícím růstem. Rovněž poukazují na obtížnost predikcí kvůli omezené historické datové základně kryptoměn, jelikož ty se objevily až v roce 2010, kdy byly sazby dlouho blízko nuly.

Pomoci má i update Etherea

Dalším klíčovým katalyzátorem je schválení obchodování s opcemi pro ETF BlackRock’s iShares Bitcoin Trust ze strany SEC. Analytici uvedli, že tato novinka by mohla zvýšit likviditu a přilákat nové účastníky trhu, pokud získá konečné schválení od příslušných institucí. S možností obchodování opcí mají investoři více způsobů, jak využít ETF a zlepšit tržní strukturu, což by mohlo podpořit zájem institucionálních investorů.

Zajímavost :  Téměř třetina všech ETH stakována: Dlouhodobá důvěra uživatelů roste

Další vývoj, který by mohl zlepšit sentiment na trhu, je připravovaný upgrade Ethereum, nazvaný „Pectra“. Ten zavede více než 30 návrhů na zlepšení, což zvýší efektivitu sítě a fungování validátorů. Analytici z JPMorgan očekávají, že Pectra bude dlouhodobě přínosná. Krátkodobý růst ceny ETH pravděpodobně nezpůsobí.

Zatím je trh s kryptoměnami ve vyčkávací fázi. Investoři očekávají další makroekonomický nebo strukturální katalyzátor, který by mohl přinést trvalý růst. QCP Capital rovněž zmínili náročný start Uptoberu, ale věří, že BTC se opět dostává na správnou cestu. Poznamenali, že aktuální cena BTC se podobá té z minulého týdne. Kombinace „Uptober“ narativu a silných ekonomických čísel poskytla BTC pevnou podporu.

Sledovanou událostí je nadcházející zveřejnění amerického indexu spotřebitelských cen (CPI). S ohledem na silné výsledky mezd a zaměstnanosti budou investoři pečlivě sledovat známky růstu inflace, což by mohlo ovlivnit očekávání dalšího snižování sazeb Fedu.

Zajímavost :  Prezident vymenoval nového ministra zdravotníctva. Stal sa ním Kamil Šaško

Další informace o vývoji ceny bitcoinu naleznete v našem pravidelném streamu. Ten si pro vás připravujeme již dnes v 19:00. Tak nezapomeňte dorazit.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO