Dotační program na stavbu malé FVE pro nepodnikatele

Publikováno:

8.10.2024

Autor:

odbor 11200

Ministerstvo v současné době nemá žádný takový dotační titul otevřený.

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejňuje podle § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), informaci poskytnutou dne 24. září 2024 na žádost, týkající se dotačního programu na stavbu malé FVE pro nepodnikatele


Ministerstvo po posouzení žádosti poskytlo žadateli podle § 4 a § 14 odst. 5 písm. d) zákona v souladu s § 4a odst. 2 písm. a) zákona informaci sdělením, že ministerstvo v současné době nemá žádný takový dotační titul otevřený.

Zajímavost :  Na úrade vlády rokuje hospodárska rada. Témou je štátny rozpočet, odbory aj zväzy majú výhrady

Ministerstvo poskytlo žadateli podle § 12 zákona doprovodnou informaci ve smyslu § 3 odst. 6 zákona, že pro malé FVE o výkonu do 50 kWp je aktuálně možno žádat o bezúročný úvěr s dotační složkou v rámci výzvy vypsané Národní rozvojovou bankou (NRB) – https://www.nrb.cz/produkt/fotovoltaika/. V rámci této výzvy musí mít žadatel jednu z těchto právních forem: podnikající fyzická osoba tuzemská, veřejná obchodní společnost, společnost s ručením omezeným, společnost komanditní, akciová společnost, družstvo, správa železnic, státní organizace, evropské hospodářské zájmové sdružení, evropská společnost, evropská družstevní společnost. Nepodnikatel (čili spotřebitel) žádnou z uvedených právních forem nemá a nemůže se tudíž hlásit ani do této výzvy.

Zajímavost :  Bitcoin formuje několik býčích útvarů, které signalizují rekordní cenová maxima do konce roku 2024!

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO