Ministerské kreslo neostalo na dlho prázdne. Nástupca Dolinkovej je už istý, prezident poverí Šaška vedením

Prezident Peter Pellegrini prijme vo štvrtok (10. októbra) demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej. Zároveň do funkcie rezortu vymenuje Kamila Šaška.

Vyplýva to z programu prezidenta, o ktorom informovala prezidentská kancelária.

Ministerstvo ostáva v rukách Hlasu

Nomináciu Šaška oznámil v stredu predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Šaško pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, vláda ho z tejto pozície v stredu odvolala.

Do funkcie podľa Šutaja Eštoka prinesie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností.

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) po konzultáciách so Šutajom Eštokom podal prezidentovi návrh na vymenovanie Šaška za člena vlády.

Zajímavost :  Známe recept na snížení emisí. Létejte pomaleji, radí univerzitní studie

Odchádzajúca ministerka zdravotníctva doručila svoju demisiu prezidentovi v utorok (8. 10.). Hlava štátu avizovala, že demisiu prijme, keď od predsedu vlády dostane návrh na Dolinkovej nástupcu.

Pozrite si záznam tlačovej besedy Zuzany Dolinkovej po stretnutí s prezidentom.

KDH varuje pred ťažkým štartom

Nový minister zdravotníctva preberie veľmi ťažký rezort, ktorý potrebuje zásadné zmeny, nie je čas na experimentovanie. Uviedlo to v stanovisku opozičné KDH.

Jeho hlavnou úlohou bude podľa hnutia čo najskôr upokojiť situáciu v zdravotníckom sektore.

“Čakajú ho veľké výzvy a len čas ukáže, ako sa ich zhostí. Kamil Šaško je finančník a bankár a doposiaľ nemal so zdravotníctvom do činenia, čo môže skomplikovať situáciu týkajúcu sa rýchleho zorientovania sa v tomto sektore,” uviedlo KDH vo vyjadrení.

Zajímavost :  Na Dukle a vo Svidníku oslavovali 80. výročie vojenskej operácie. Prezident: Je príkladom hrdosti a odhodlania

Hnutie tiež poukázalo na to, že minister príde do veľmi zlej situácie, keď zdravotníci podávajú výpovede z nadčasov, čo môže ohroziť zdravotnú starostlivosť o občanov.

Hnutie tiež uviedlo, že ak nový šéf rezortu zdravotníctva nebude mať ani naďalej podporu premiéra Roberta Fica a ministra financií Ladislava Kamenického (obaja Smer-SD), len ťažko bude vedieť zvládať svoju funkciu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Forbes zverejnil rebríček 45 najbohatších ľudí na Slovensku

Doporučujeme ke čtení také :