Téměř třetina všech ETH stakována: Dlouhodobá důvěra uživatelů roste

Staking 28,9 % celkové nabídky ETH signalizuje dlouhodobou důvěru investorů. Co tento trend znamená pro budoucnost Ethereum a jeho cenu?

Téměř třetina veškerého Etheru byla stakována, což ukazuje na dlouhodobý zájem držitelů tokenů o toto kryptoaktivum a odměny, které mohou získat. Poskytovatel onchain dat IntoTheBlock 8. října oznámil, že bylo stakováno 28,9 % veškerého Etheru (ETH). V lednu bylo stakováno 23,8 % ETH, což znamená, že za posledních 10 měsíců přibylo 5,1 % stakovaného ETH.

IntoTheBlock uvádí, že 15,3 % stakovaného ETH drží investoři déle než tři roky. Poskytovatel dat uvedl, že jde o silný signál dlouhodobé důvěry v budoucnost Etherea.

Zajímavost :  Pellegrini kritizuje Kotlára, Šimkovičovú aj koniec Dolinkovej. Odkazy posiela aj Ficovi

Cena etheru klesá navzdory zvýšení sázek

Navzdory rostoucímu zájmu o staking ETH ceny, mnoha kryptoaktiv klesají. Přestože Ethereum vykazovalo velkou sílu v první polovině roku 2024, cena tokenu čelila v říjnu výzvám. ETH dosáhlo 12. března ročního maxima, když se obchodoval nad 4 000 USD. Od té doby však klesl o 40 %, přičemž jeho cena se nyní pohybuje kolem 2 400 USD.

Analytici uvádějí, že tlak na prodej od účastníků počáteční nabídky mincí (ICO) a nedostatek poptávky po spotových burzovně obchodovaných fondech Etheru mohly přispět k nedávnému poklesu. Mezi 1. a 3. říjnem cena ETH klesla o 12 % poté, co se jí nepodařilo překročit úroveň 2 650 USD. Medvědí sentiment vymazal zisky tohoto aktiva z předchozích dvou týdnů.

Zajímavost :  Ministerské kreslo neostalo na dlho prázdne. Nástupca Dolinkovej je už istý, prezident poverí Šaška vedením

Snížení požadavků na sólo staking

Mezitím spoluzakladatel Etherea Vitalik Buterin nedávno podpořil snížení požadavků pro solo staking. Buterin se 3. října zapojil do diskuse na platformě X o solo stakování. Uznal důležitost snížení minimálních požadavků na ETH, aby investoři mohli staking provádět sami.

Zatímco staking pooly jsou dostupné pro uživatele s menším množstvím prostředků, držitelé, kteří chtějí staking provádět samostatně, potřebují 32 ETH, což činí téměř 80 000 USD. Buterin ve svém příspěvku uznal, že to může odrazovat širší účast ve stakingu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO