STVR dala moderovať správy PR špecialistke štátneho letiska. Po otázkach SME s ňou ukončili spoluprácu

10. okt 2024 o 15:42  I 

Tóthová sa vo štvrtok ráno stala moderátorkou ranných správ STVR.

BRATISLAVA. “Dobré ráno, vitajte pri ranných správach,” prihlásila sa vo štvrtok o siedmej ráno z moderátorského kresla na televíznej jednotke STVR nová posila spravodajského tímu Veronika Tóthová.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Žiadne ďalšie informácie v relácii o sebe neuviedla, neobjavili sa ani v televíznej grafike.

Divák sa tak nedozvedel, že sa mu z verejnoprávneho média hodinu a pol prihovárala pracovníčka bratislavského letiska, ktoré je v stopercentnom vlastníctve štátu a spadá pod rezort ministerstva dopravy pod vedením nominanta Smeru Jozefa Ráža mladšieho.

Načítavam… Skutočným ministrom kultúry je Machala (13. 9. 2024)

Vo vysielaní bola Tóthová už skôr. Už minulý víkend moderovala spravodajský prúd na kanáli 24.

Zajímavost :  Kurikulárna reforma napreduje. Do nového programu sa zapojili stovky škôl, minister ocenil podporu pedagógov

Tóthovú webová stránka letiska prezentuje ako “kontakt pre štátne inštitúcie v prípade mediálnej spolupráce” a v minulosti za letisko komunikovala aj z pozície hovorkyne.

Na sociálnej sieti LinkedIn sa Tóthová prezentuje ako špecialistka na vzťahy s verejnosťou u zamestnávateľa Letisko M. R. Štefánika – BTS.

Štatút programových pracovníkov zaniknutej RTVS uvádza, že konflikt záujmov programových pracovníkov je “neprípustný”. Slovenská televízia a rozhlas, ktorá vznikla v júli, je právnym nástupcom RTVS.

Zajímavost :  Používate aplikácie na sledovanie menštruácie? V čom by ste im nemali veriť

Štatút tiež vylučuje, aby programový pracovník “spájal programové pôsobenie pre Rozhlas a televíziu Slovenska a v Rozhlase a televízii Slovenska so svojou činnosťou v obchodných spoločnostiach”.

Na Slovensku aj v zahraničí sú známe prípady, keď sa novinári stali hovorcami politikov či štátnych, alebo súkromných inštitúcií a následne sa vrátili naspäť k práci v médiách. Ide o sporný postup, keď sa už nemusia verejnosti javiť ako nezávislí a objektívni.

Prípad Tóthovej je však prvým známym vôbec, keď sa na spravodajskom výstupe média podieľa stále aktívny pracovník PR oddelenia.

STVR: Tóthová hneď aj končí

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Chcete prestať piť alkohol? Niekedy stačí počkať dvadsať minút

Doporučujeme ke čtení také :