Sekta sa okrem novinárky mstí aj ďalším. Prokurátorka vyšetrovala na podnet pseudodoktora

10. okt 2024 o 18:58  I 

Žilinská prokurátorka Pavlaninová sa vzdá vedúcej funkcie.

BRATISLAVA. Novinárka Kristina Ciroková nie je jediná, ktorá poukazovala na nebezpečenstvo sekty AllatRa a dnes ju vyšetruje prokurátorka spojená s touto sektou.

Denník SME sa spojil s ďalšími dvoma ľuďmi, ktorí na nebezpečenstvo sekty v minulosti upozorňovali, a dnes čelia vyšetrovaniu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  Pařížský autosalon se nese ve znamení souboje mezi evropskými a čínskými výrobci

Problémy majú podľa zápisníc z výsluchov preto, že pre obskúrne zoskupenie AllatRa pôsobiace u nás pod názvom Tvorivá spoločnosť používali označenie ako ‘sekta’, ‘kult’, ‘hnutie predstavujúce bezpečnostnú hrobu’ či hovorili o tom, že podporujú Putina a tým údajne propagovali ideológiu antikultových hnutí.

Navyše nielen prokurátorka, ktorá sa zúčastňovala výsluchov, je so sektou prepojená. Polícia a prokuratúra začala konať na základe oznámenia ďalšieho človeka spojeného zo sektou AllatRa.

Súvisiaci článok Zistenie SME: Prokurátorka, ktorá vyšetruje novinárku pre články o AllatRa, za sektu sama agitovala Čítajte 

Zajímavost :  Nové pasy sú aj poctou predkovi Michala Šimečku. Jeho kritik Šutaj Eštok nehovorí, či to vedel

Podľa zistení SME podal trestné oznámenie v tomto prípade Miroslav Kasan pôsobiaci v organizácii Centrum národnej medicíny Agapé z Dolného Kubína. Na základe vecnej príslušnosti sa následne prípadu chopila žilinská krajská prokuratúra a v prípade sa začala angažovať prokurátorka Lucia Pavlaninová, ktorá sama v prospech sekty dlhodobo agituje medzi kolegami.

Na podnet pseudodoktora

Ako hlavný spolupracovník centra sa Kasan na webe tituluje ako špecialista národnej medicíny.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO