Trenčín si spomína na zavraždených v Teplárni. V takejto situácii nie je možné mlčať, odkazuje primátor mesta

V sobotu (12.10.) si pripomenieme dva roky od tragickej udalosti v Teplárni na Zámockej v Bratislave. Mesto Trenčín organizuje spomienku na obete tejto udalosti. Na mieste máme aj redaktorku Veroniku Cepkovú, ktorá nám prezradila, ako to v Trenčíne momentálne vyzerá.

Radnica tak reaguje na zrušenie spomienkového podujatia na Gymnáziu Ľudovíta Štúra v Trenčíne.

“Nahnevalo ma to, že v internom priestore školy, tak ako to urobili minulý rok, si študenti chceli spomenúť na ľudí zo Zámockej. Malo to tam zostať, je to úplne nevinná vec. Keď do toho politika tak dramaticky vstúpila cez Mazureka, povedal som si, že nie je možné v takýchto situáciách mlčať,” reagoval primátor mesta Trenčín Rybníček.

Zajímavost :  Vyhral by aj Vueltu. Súperi už kapitulovali. Nič proti nemu nezmôžeme, vraví Mollema

Vyslal študentom jasný signál, že sú slobodní ľudia. “Sú to študenti od 11 do 15 rokov. Myslím si, že už majú svoj názor na svet,” dodal.

Prečo gymnázium zrušilo podujatie?

Podujatie na gymnáziu zrušili po tom, ako europoslanec Milan Mazurek (Republika) obvinil učiteľku, že v škole presadzuje LGBTI tematiku. Učiteľka mala osloviť žiakov, aby prišli do školy v pestrofarebnom oblečení na znak solidarity s obeťami útoku. Mali takisto vytvoriť plagáty, ktoré budú súčasťou výstavy na chodbe školy.

Zajímavost :  Európska centrálna banka pravdepodobne zníži úrokové sadzby aj v októbri

Z podpory šírenia ideológie Mazurek obvinil aj Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Rezort odmietol, že by umožňoval šírenie akejkoľvek ideológie v prostredí škôl.

Primátor mesta poslal Mazurekovi odkaz

Rybníček pripomenul, že spomienka na zavraždených sa konala aj minulý rok, bola internou záležitosťou gymnázia, nikto o tom ani nevedel a bolo to v poriadku. Podľa vlastných slov ho trápi, že vedenie školy a mnohí iní v tom študentov nechali samých a nikto sa ich nezastal.

Pozrite si archívnu reportáž z 9. októbra o spomienke, ktorá vyvolala vášne.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO