Úrad tvrdí, že Šutaj Eštok pred voľbami neporušil pravidlá kampane. Mimovládky podávajú podnet na prokuratúru

Šéfa Hlasu vyšetrovali vlastní

OÚ spadá pod ministerstvo vnútra a šéfa Hlasu tak podľa mimovládnych organizácií vyšetrovali jeho podriadení, ktorí rozhodli o jeho nevine. Preto sa obrátili na prokuratúru, aby preskúmala jeho zákonnosť. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

“Natreli by ste svojho šéfa?” pýta sa v príspevku Nadácia Zastavme korupciu a ďalej pokračuje.

Podľa úradu Šutaj Eštok príspevkami aktívne neovplyvňoval názor a rozhodnutie voličov.

Minister pár dní pred voľbami písal o Ivanovi Korčokovi ako o “kandidátovi vojny, ktorý chce škodiť Slovensku za každú cenu, ohovárať ho v zahraničí, tešiť sa z jeho problémov”.

Zajímavost :  Slovensko získalo grant 5 miliónov dolárov na podporu rozvoja jadrových programov

Kandidát vojny a platené príspevky

Mimovládky Amnesty International, nadácia Zastavme korupciu a Memo 98, ktoré podali podnet na Šutaja Eštoka si stoja za svojim, že porušil zákon, ktorý zakazuje kampaň tretích strán v prospech alebo neprospech kandidáta.

“Eštok vo videách konštatuje, že verí, že Korčoka si ľudia nikdy nezvolia,” píše nadácia s tým, že čo je najviac zaujímavé, je vyjadrenie úradu, že “Facebook nemožno považovať za hromadný informačný prostriedok”.

Zajímavost :  Průmysl v srpnu po pěti měsících poklesu vzrostl, řekli statistici

Minister Šutaj Eštok pred voľbami zverejnil na Facebooku video s názvom “Dôležitý odkaz pre kandidáta vojny – Ivana Korčoka”, ktoré bolo sponzorované, aby ho videlo čo najviac ľudí.

Publikoval aj ďalšie statusy, v ktorých sa vyjadroval v neprospech Korčoka a v prospech jeho protikandidáta Petra Pellegriniho.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO