Bitcoin rychle roste na 64 000 dolarů, trh je však stále v ohrožení

Bitcoin se perfektně odrazil od 60 000 dolarů, díky čemuž se jeho cena velmi rychle dostala zpátky tam, kde vcelku nedávno selhala. Těch 64 000 dolarů trh testuje znova a vzhledem k té nynější agresivitě, se pravděpodobně dočkáme cenového průlomu. Cena BTC se tak vrátí zpátky na úrovně, kde se obchodovalo ještě ke konci září. Ačkoliv po vskutku krátký čas.

Trh ukázal odhodlání se na supportu kolem 60 000 dolarů odrazit. Výsledkem je velmi solidní týdenní svíce s dlouhým spodním knotem. Tím pádem máme potvrzení, že snaha z předposledního týdne byla skutečná. Vlastně se dá říct, že reakční nakupující jsou ochotni růst podpořit. Uvidíme ale, jak se jim povede zdolat aktuální rezistenci.

Připomínám, že těch 64 000 dolarů už bude mít docela problém, protože se hladina nachází v blízkosti konfluence. O tom ale zase níže.

Video: Bitcoin je nejsilnější aktivum v roce 2024

Trhy se pořád bojí inflace

Řekl bych, že zatímco akcioví investoři se mohou cítit safe, naopak pro bitcoin lze spatřovat problém v růstu výnosů na dluhopisovém trhu.

Zajímavost :  Trhy pod lupou: Čínské akcie pokračují ve zběsilém dvojciferném růstu. Silná americká ekonomika vzbuzuje optimismus

Tržní výnosy na delším konci výnosové křivky v minulém týdnu rychle rostly, což lze interpretovat tak, že inflace je stále problém. Přestože novinové titulky zveřejněné CPI a PPI oslavovaly jako, že Fed už uspěl, trhy si to zřejmě nemyslí. Navíc inflační očekávání zase stoupá. Tržní výnosy tak budou též nadále stoupat. Respektive u těch delších splatností.

Akcie zmíněné může popohnat nahoru, protože to indikuje přetrvávající sílu na trhu práce a tedy reálné ekonomiky. Spotřeba je silná, byznysy mají tudíž robustní cash flow.

Bitcoin ale není byznys. Bitcoin žádné cash flow negeneruje. Jakmile cena peněz (úrokové sazby) vzrůstá, je to tlak na pokles ceny bitcoinu. Zas na druhou stranu, je otázkou, kdo používá dlouhodobé financování. Proto lze namítat, že nás zajímají spíše krátkodobé úrokové sazby.

Abych byl upřímný, nejsem si ani trochu jistý. Dlouho jsem přemýšlel nad tím, proč bitcoin reaguje na ty růsty ve výnosech poklesem své ceny. A nic lepšího mě nenapadá.

Zajímavost :  Wall Street stanovuje cílovou cenu akcií NIO na příštích 12 měsíců

Možná jde i právě o tu souvislost, že krátké výnosy stagnují. Možná se trhům nelíbí, že roste jenom delší konec výnosovky. Těžko říct.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Bitcoin rychle roste na 64 000 dolarů

Bitcoin dle denního grafu vskutku agresivně povstal z 60 000 dolarů a během několika dnů se opětovně snaží o průlom rezistence kolem 64 000 dolarů. Kolem zmíněné úrovně je nyní i point of control volume profile, takže zde vzrostla konfluence. Další silná konfluence je však na 67 000 dolarech, kde je zase high volume node na volume profile, cenová rezistence a trendová čára. Jestli se sem cena BTC dostane, bude těžký oříšek prorazit.

Závěrem: Bitcoin musí už prorazit na historická maxima

Dle mého názoru musí bitcoin opravdu rychle postoupit na historická maxima, aby bylo reálné, že do konce roku stihne těch 100 000 dolarů. Aby byl trh schopen růst, chce to značný technický úspěch. Psychologie následně udělá své. Dokud však trh nezíská dost silný impuls, nikam se asi nedostaneme.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Bitcoin bojuje kolem 65 000 dolarů. Co brání jeho dalšímu růstu?

Doporučujeme ke čtení také :