Společnost Charles Schwab odhaluje rostoucí zájem o kryptoměnové ETF

Průzkum mezi 2 200 investory provedený společností Charles Schwab odhaluje, že zájem o kryptoměnové ETF roste. Zejména mezi mileniály, zatímco tradiční akcie nadále vedou investiční preference.

Rostoucí zájem o kryptoměnové ETF

Podle nového průzkumu, který zveřejnila finanční společnost Charles Schwab pod názvem “ETFs and Beyond”, roste zájem o investice do kryptoměnových ETF mezi investory. Studie, která zahrnovala 2 200 investorů a probíhala v červenci, ukazuje, že 45 % respondentů plánuje investovat do kryptoměnových fondů obchodovaných na burze.

Senior ETF analytik Bloombergu Eric Balchunas označil výsledky průzkumu za “překvapivé”. Balchunas tak zdůraznil významný růst zájmu o kryptoměny v rámci tradičních investičních nástrojů.

Zajímavý postřeh k výsledkům průzkumu přidal i prezident ETF Store, Nate Geraci, který poukázal na to, že 62 % investorů, kteří mají zájem o kryptoměnové ETF, jsou milleniálové ve věku 28 až 43 let.

Zajímavost :  Prokurátorka, ktorá propagovala sektu, končí ako vedúca oddelenia boja s organizovaným zločinom. Členstvo v AllatRe poprela

Mladší investoři mají tendenci více riskovat a vytvářet personalizované investiční portfolia na základě svých hodnot. Oproti tomu 44 % investorů, kteří projevili zájem o kryptoměnové ETF, pochází z generace X, a pouze 15 % představují tzv. boomers ve věku 60 až 78 let.

Přestože výsledky průzkumu ukazují rostoucí zájem o spotové Bitcoin a Ethereum ETF, trh s těmito produkty v současnosti čelí výzvám. Minulý týden se například objevil další odliv investic ze spotových Bitcoin ETF, kdy 11 fondů zaznamenalo úbytek 81,1 milionu dolarů. Jedná se tak o třetí denní odliv v řadě. Mezi největší ztráty patřily fondy společnosti BlackRock a Fidelity, které ztratily 10,8 milionu a 33,8 milionu dolarů.

Zajímavost :  Existuje 40% šance, že bitcoin do konce roku dosáhne 100 000 USD

Nezapomeňte se podívat také na naši nejnovější videoanalýzu. Zde se vývoji ceny bitcoinu věnoval náš analytik Jaroslav Jarolím. Na video se můžete podívat níže. Budeme také rádi za like a odběr.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 62 773 USD dle KMC.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět níže do komentářů. Pro více informací nás nezapomeňte sledovat také na našem oficiálním server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace naleznete v našich pravidelných analýzách a streamech.

Investujte do bitcoinových ETF na platformě XTB

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO

Zajímavost :  Jsou rozvojové trhy konečně výhodné pro nákup? Překonávají index S&P 500

Doporučujeme ke čtení také :