Tyto tři klíčové metriky naznačují, že nás čeká býčí sezóna altcoinů

Kryptoměnový trh se zotavuje z prudkého výprodeje z minulého týdne. Analytici tvrdí, že tyto některé klíčové metriky naznačují možnou altcoinovou sezónu. Investoři a obchodníci s napětím sledují vývoj na trhu, který by mohl brzy přinést významné zisky z investic v altcoinech.

Altcoinová sezóna přijde již brzy

Podle kryptoměnových obchodníků již nyní mnoho altcoinů vykazuje býčí vzorce, které by mohly brzy vést trh do fáze tzv. up only season. To by mohlo znamenat výrazný nárůst ceny mnoha alternativních kryptoměn.

1. Indikátor inverzní hlavy a ramen (IH&S)

„Přibližně 3,5 roku vytváří Altcoin Season Index jeden z nejvíce býčích vzorců,“ prohlásil 11. října na X pseudonymní analytik Moustache. Analytik odkazoval na pattern inverzní hlavy a ramen (IH&S – Inverse Head and Shoulders), který se vytvořil na grafu Altcoin Season Index od Blockchaincenter mezi lety 2022 a 2024.

IH&S je býčí indikátor, který signalizuje zmírnění klesajícího trendu a převahu kupujících na trhu. To znamená, že dominance bitcoinu by mohla slábnout a altcoiny by mohly začít překonávat svůj dosavadní výkon, což by signalizovalo začátek altcoinové sezóny.

„Podle mého názoru se blíží up only season,” dodal Moustache.

Ačkoli se index zotavuje, aktuálně je na hodnotě 39. To znamená, že pouze 39 % z top 50 kryptoměn podle tržní kapitalizace překonalo bitcoin za posledních 90 dní, uvádí Blockchaincenter. K oficiálnímu začátku altcoin season je potřeba dosáhnout úrovně 75 %.

Zajímavost :  Niektorí od detí dostanú rekordné dôchodky. Zmenu urobila vláda pri konsolidácii

2. Stochastické RSI naznačuje možnou rally altcoinů

Stochastické RSI je oscilační indikátor hybnosti, který měří relativní pozici RSI v rámci jeho rozsahu během specifického období. Nyní vytvořilo býčí kříž na tří týdenním grafu. Nezávislý analytik Titan of Crypto tvrdí, že to je signál, že velká rally altcoinů by mohla být již za rohem.

Býčí cross se objevuje v momentě, když stochastické RSI překročí nad svou signální linii, což naznačuje možný vzestupný trend.

Typicky, když se na tří týdenním stochastickém RSI vytvoří býčí cross, následuje silný pohyb ceny nahoru.

– Titan of Crypto, zdroj: x.com

Indikátor byl v minulosti spolehlivou předzvěstí výrazných růstů na trhu altcoinů.

Celková tržní kapitalizace altcoinů vykazuje býčí trend

Probíhající zotavení altcoinů je součástí oživení indexu TOTAL3. Tedy celkové tržní kapitalizace všech kryptoměn kromě Bitcoinu a Etheru. Data z Cointelegraph Markets Pro a TradingView ukazují, že index TOTAL2 vzrostl o 19 % z minima 516,7 miliard dolarů 6. září na maximum 617,8 miliard dolarů 7. října, než se stáhl na aktuální hodnotu 601,5 miliard dolarů.

Zajímavost :  Podpíše či nepodpíše konsolidačný balík? Pellegriniho rozhodnutie závisí od týchto vecí

TOTAL3 překročil klíčovou zónu podpory z úrovně 589 miliard na 596 miliard dolarů, jak je poznačeno na denním grafu níže. Všimněte si, že všechny hlavní klouzavé průměry, včetně 50denního EMA, 100denního EMA a 200denního EMA, leží v této zóně poptávky.

Tržní reakce a RSI indikátor

Investoři do altů realizovali zisky, když relativní síla indexu (RSI) na denním grafu dosáhla téměř překoupených podmínek na hodnotě 69 dne 30. září. Jejich kroky naznačují, že altcoiny byly nadhodnocené. I přesto však alty stále následují vzestupný trend, jelikož zůstávají nad vzestupnou trendovou linií. Pohyb RSI z úrovně 45 na 53 během posledních tří dnů naznačuje, že tržní podmínky favorizují další růst.

Další faktory podporující růst altcoinů

Kromě technických indikátorů hrají roli i fundamentální faktory. Zvýšený zájem institucí o alternativní kryptoměny, nové technologické inovace a rostoucí přijetí blockchainových řešení v různých průmyslových odvětvích podporují celkový optimismus na trhu.

Některé altcoiny představují revoluční technologie, které mohou transformovat tradiční finanční systémy.

Zajímavost :  Huliak navrhuje odstreliť asi 30 medveďov. Dve šelmy už odlovili v noci po tragédii v Hybiach, vyhlásili mimoriadnu situáciu

Pokud se TOTAL3 udrží nad hlavní zónou odporu zmíněnou výše, alty by mohly pokračovat ve svém zotavení. Trvalé zotavení by mohlo signalizovat začátek dlouho očekávané altcoinové sezóny.

Investoři by nyní měli pečlivě sledovat tržní ukazatele a připravit se na potenciální příležitosti, které by mohly přinést významné zisky.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO