Tady jsou důvody, proč Bitcoin míří na úroveň 105 000 USD

I když Bitcoin prochází nezvykle klidným „Uptoberem“, experti věří, že analýza technických ukazatelů a minulá výkonnost aktiva naznačují možnost nového ATH.

Tato předpověď přichází poté, co Bitcoin opět překročil hranici 62 000 USD. V tomto kontextu by Bitcoin mohl být na cestě k dosažení 105 000 USD v rámci svého současného cyklu, což je poháněno analýzou Fibonacciho kruhů, která zdůrazňuje historické vrcholy cyklů.

Technické indikátory Bitcoinu

Technické ukazatele naznačují opakující se vzor cyklů, které dosahují vrcholu v souladu s Fibonacciho úrovněmi. V roce 2013 Bitcoin dosáhl svého druhého významného cyklického vrcholu kolem úrovně Fibonacciho 3,618, čímž vytvořil základ pro budoucí pohyby. Do roku 2017 vrchol třetího cyklu odpovídal úrovni 2,618, což signalizovalo značné zisky, i když v menší míře než v předchozím cyklu. V roce 2021 dosáhl čtvrtý cyklus přibližně úrovně 1,618, což dále potvrzovalo trend snižujících se výnosů s každým cyklem.

Zajímavost :  Krajský súd zrušil rozsudok v kauze Maják. Dokazovanie údajného Ruskovho podvodu sa musí zopakovať
Graf analýzy ceny Bitcoinu. Zdroj: TradingView

Pro současný cyklus analýza předpovídá vrchol kolem 105 000 USD, opět zaměřený na Fibonacciho úroveň 1,618. Podle odborníků jde o konzervativní, ale optimistický výhled, přičemž je stále možné, že Bitcoin tuto hranici překoná.

Medvědí pohled

Tato prognóza přichází v době, kdy se Bitcoin zotavuje z poklesu pod hranici 60 000 USD. K tomu došlo 10. října v reakci na údaje o indexu spotřebitelských cen (CPI). Po tomto zotavení analytička RLinda ve svém příspěvku na TradingView 12. října poznamenala, že nedávný cenový pohyb Bitcoinu potvrdil medvědí tržní strukturu. Tato struktura je charakterizována prudkými výkyvy a neschopností udržet vyšší cenové úrovně.

RLinda si všimla, že po opětovném testování hranice 59 000 USD Bitcoin vzrostl o 7 %, což ukazuje na vysokou volatilitu bez jasných technických nebo fundamentálních základů. V posledních dvou týdnech kryptoměna zažila prudké pohyby—pokles o 6 000 USD, poté růst o 4 000 USD, následovaný dalším poklesem o 5 000 USD a opětovným růstem o 4 000 USD. I přes tyto výkyvy Bitcoin zůstával v bočním obchodním rozpětí mezi 65 000 a 52 000 USD.

Zajímavost :  Profil ministra průmyslu a obchodu, Ing. Lukáš Vlček

RLinda také uvedla, že Bitcoin momentálně testuje klíčovou rezistenční zónu v rámci svého nedávného růstu. Bez silné akumulace nebo technických signálů je však nepravděpodobné, že by cena tuto úroveň překonala.

Analýza Aliho Martineze mezitím naznačila, že současné kolísání cen bitcoinu může být zdravé. Volatilita, při níž aktivum interagovalo s hranicí 60 000 USD, by mohla poskytnout prostor pro rally směrem k 78 000 USD.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO