Pätnásťročnú kariéru vymenil Sulík za kuchyňu a pokusy s vajcami a cesnakom. Návrat istý nemá

14. okt 2024 o 20:25  I 

Kariéru v politike prerušil, keď neuspel v eurovoľbách.

BRATISLAVA. Richard Sulík, ktorý pred rokom na facebooku ako predseda SaS sľuboval, že strana bude Smeru, Hlasu a SNS tvrdou opozíciou, dnes vo videách demonštruje, čo sa stane s vajcami, keď sa varia hodinu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Vedecký kuchársky pokus robil hneď v šiestich nádobách, v každej so samostatným teplomerom a s inou teplotou vody.

“Už ste niekedy počuli o hodinovom vajíčku?” prihovára sa fanúšikom zo svojho nového kulinárskeho laboratória niekdajší minister hospodárstva a podpredseda vlády Sulík.

Zajímavost :  ŘSD podepsalo s MI Roads smlouvu na D11 Trutnov-hranice, stavba začne 11. října

„Samozrejme, nikto nemôže variť vajíčko celú hodinu, veď by bolo úplne zelené. Ale ak zoberiete nižšiu teplotu, povedzme, 70 stupňov, 65, dá sa vajíčko variť hodinu,” vysvetľuje dlhoročný politik, ktorý už podobne demonštroval, aké sú ideálne teplota a čas na pečenie cesnaku či ako efektívne odvodniť uhorku.

“Excelovskou tabuľkou” nazval Richard Sulík toto vyhodnotenie varenia vajec vo vode s rôznou teplotou a s rôznou dĺžkou varenia. (zdroj: FB/Richard Sulík)

Ešte v parlamentných voľbách 2023 viazal z politikov SaS na seba najviac preferenčných hlasov, a to 82-tisíc. Po “kampani svojho života” však dokázal stranu priviesť k výsledku iba tesne nad hranicou zvoliteľnosti, keď jej svoj hlas odovzdalo 6,32 percenta voličov.

Trend klesajúcej podpory Sulík zavŕšil ako neúspešný líder kandidátky vo voľbách do Európskeho parlamentu, v ktorých SaS volilo iba 4,9 percenta voličov. Po letnej prestávke ohlásil odchod z Národnej rady, mandátu sa vzdal.

Zajímavost :  Američané chtějí, aby kandidáti zaujali jasné postoje k regulaci kryptoměn

Hoci strane zostali iba najvernejší voliči, odchod dlhoročného lídra ich obľúbenej strany s nimi nepohol. Preferencie SaS sa zastabilizovali v pásme tesne nad hranicou zvoliteľnosti.

Kým “vzkriesenie” podpory strany zostalo na novom predsedovi Branislavovi Gröhlingovi, Sulík chce najbližší čas venovať svojmu KulinarLabu, ako svoj nový projekt nazval.

Aj keby sa v budúcnosti rozhodol vrátiť, v SaS už nemusí mať automaticky dvere otvorené.

Možnú kandidatúru má posúdiť strana

Gröhling už tiež Sulíkovu kuchyňu okúsil – nielen ako jeho podriadený v strane, ale aj ako jeho hosť, keď svojich spolustraníkov hostil u seba v byte.

Zajímavost :  POČASIE: Oblačno až zamračené, miestami prehánky. Denná teplota od 7 do 17 stupňov

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO