Válka na Ukrajině ONLINE: V rámci ruských vojsk podle Kyjeva vzniká prapor tvořený vojáky z KLDR

Pavel: Ruská agrese vedla k nárůstu narušování lidských práv v dalších zemích

Ruská agrese na Ukrajině vedla k nárůstu narušování lidských práv v dalších zemích, byla inspirací pro ty, kteří nerespektují ostatní. V projevu na konferenci Forum 2000 v Praze to dnes řekl prezident Petr Pavel. Hlavní globální síly, zejména Čína, by podle něj měly využít své postavení k propagaci míru a mezinárodní spolupráce.

Hlava státu nepovažuje za překvapení, že země jako Severní Korea, Írán, Niger nebo Venezuela se počítají mezi nejbližší ruské spojence, právě kvůli tomu, že ruská agrese pro některé byla inspirací. Všichni mají podle Pavla zodpovědnost za to, že se tento úpadek mezinárodních standardů zastaví.

Zajímavost :  Kariéru žen brzdí i předsudky v rodině. Názor na kvóty rozděluje dál, říkají šéfové bank a pojišťoven

Autoritářské režimy se v současnosti sbližují v jejich zájmu, kterým je podkopat řád založený na pravidlech a potlačit opozici a občanskou společnost. I v 21. století existují země, které se nezdráhají otrávit či zavraždit vlastní občany, uvedl. Zmínil kritiky ruského prezidenta Vladimira Putina – Annu Politkovskou, Borise Němcova či Alexeje Navalného. „To jsou někteří z těch, kteří zaplatili tu nejvyšší cenu za svůj sen o demokracii a lidských právech,“ podotkl Pavel.

Zajímavost :  Mecom a Tauris dostali vážnu konkurenciu. Kto zarába na slovenskom mäse (rebríček)

Zdroj Zde