Kryptoměnové akcie rostou, Bitcoin překonal hranici 66 000 USD. Uptober je tady?

Akcie krypto burzy Coinbase, společně s těžebními společnostmi CleanSpark a Iren zažily 14. října výrazný růst. Jejich akcie stouply o desítky procent. Po ukončení běžného obchodování jejich hodnota dále pokračovala v růstu.

Americké kryptoměnové společnosti obchodované na burze zaznamenaly 14. října významný růst. Bitcoin posílil o 6 % a krátce poté dosáhl hodnoty 66 400 dolarů. To je v době psaní článku jeho nejvyšší cena od 30. července. Nejvýraznějším ziskem se ten den pyšnila těžební společnost CleanSpark, jejíž akcie vzrostly o 12,72 % na 10,81 dolarů. Po ukončení obchodování dál stouply o 1,72 % na 11 dolarů, uvádějí data Google Finance.

Na druhém místě se umístila kryptoměnová burza Coinbase. Ta završila den s nárůstem o 11,3 % na 196,35 dolarů, což je její sedmitýdenní maximum. I po uzavření trhu její akcie dále rostly o 1,71 % na 199,70 dolarů. Těžební firma Iren (dříve Iris Energy) si rovněž připsala dvouciferný růst o 10,21 %. Konkurenti TeraWulf a MARA Holdings (dříve Marathon Digital) zaznamenali zvýšení o 6,65 % a 5,6 %.

Zajímavost :  Dúhovú lampu na Zámockej niekto premaľoval na sivo. Vymazávanie LGBTI+ ľudí, hnevá sa Plaváková

Semler Scientific, výrobce zdravotnických zařízení, který napodoboval strategii MicroStrategy při nákupu Bitcoinu, se obchodoval 14. října bez výrazných změn. Poté však vzrostl o 4,3 % po ukončení obchodování. Digitální platební firma Block zaznamenala nárůst o 2,8 %, ukazují data Yahoo Finance. Společnost MicroStrategy, která vlastní 252 220 BTC v hodnotě 16 miliard dolarů, byla jednou z mála, jejíž akcie klesly, když spadly o 5,1 % na 201,67 dolarů. Po uzavření trhu se však akcie mírně vzchopily a přidaly 1,65 %, což zvýšilo cenu na 205 dolarů.

Těžební společnost Core Scientific také klesla o 1,9 % na 12,97 dolarů. Po skončení obchodování se však její cena mírně zotavila na 13,05 dolarů. Růst akcií a nárůsty po uzavření obchodování přišly spolu s 5,7% nárůstem ceny Bitcoinu během posledních 24 hodin, kdy Bitcoin krátce dosáhl nejvyšší ceny od 30. července. To vyvolalo spekulace mezi analytiky, zda už konečně začal takzvaný „Uptober“.

Zajímavost :  Tesla je jedna z nejpodhodnocenějších akcií v oblasti AI na trhu

Jeden z analytiků Bitcoinu On-Chain College upozornil 14. října na platformě X (dříve Twitter), že Bitcoin překonal svou 200denní klouzavou průměrnou hodnotu a také průměrné náklady krátkodobých investorů ve výši 62 600 dolarů. Tyto úrovně představují klíčovou podporu pro býčí trh a mohou signalizovat možné průlomy v ceně. „Začal Uptober?!“ ptal se On-Chain College.

Dan Tapiero, zakladatel investiční společnosti 10T Holdings, dne 14. října na platformě X uvedl, že Bitcoin je „na pokraji” překonání hranice 70 000 USD. „Uptober“ je býčí termín pro říjen, během něhož cena Bitcoinu vzrostla v devíti z posledních 11 říjnů a zahajuje silné čtvrté čtvrtletí pro Bitcoin, jak ukazují data CoinGlass.

CK Zheng, hlavní investiční ředitel kryptoměnového hedge fondu ZX Squared Capital, uvedl, že dřívější halving bitcoinu a blížící se americké volby by mohly přispět k tomu, že Bitcoin překoná svou historicky nejvyšší cenu 73 738 dolarů. Tento průlom by se mohl odehrát ve čtvrtém čtvrtletí nebo brzy poté.

Zajímavost :  Firma bosa bratislavského podsvetia po rokoch krachuje. Bola zapletená do kauzy výpalného

V době psaní tohoto článku se Bitcoin obchodoval za 66 270 dolarů, což je stále o 10,4 % méně než jeho historické maximum dosažené 14. března.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO