Fico sa v pekárni vyhýbal kritickým otázkam. Vianočka mu nevyšla, nižšie ceny sľubuje aj naďalej

16. okt 2024 o 14:56  I 

DPH chcú znížiť na bezlepkové výrobky aj na vajcia.

Premiér Robert Fico piekol chlieb, minister pôdohospodárstva podpísal s pekármi memorandum o spolupráci. Zdroj: Dávid Zimmermann/SME

BRATISLAVA. Robert Fico sa pokúsil upliesť vianočku a hoci sa pokúšal napodobniť pekárku, ktorá ho zaúčala, nepodarilo sa mu spraviť ani prvý uzol. Pracovníčka, ktorá za zmenu vyrobí osemsto až tisíc vianočiek, ju nakoniec uplietla zaňho. Premiér jej zatlieskal.

„Snažil sa, ale veľmi mu to nešlo,“ okomentovala pekárka premiérov výkon.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  O osude sudcu Klimenta nerozhodli. Po konflikte s kolegom čaká na verdikt, ten sa dozvie v novembri

Fico sa vybral do Prvej bratislavskej pekárne v stredu ráno, v čase, keď z pozície premiéra prijíma nepopulárne opatrenia na konsolidáciu verejných financií. Spolu s ministrom pôdohospodárstva Richardom Takáčom zo Smeru v pekárni podpísali memorandum so zástupcami obchodníkov a pekárov. Na podpis dokumentu si vybrali medzinárodný deň chleba.

Pekári a pekárky, ktorým sa ranná zmena začína o druhej ráno, aj na medzinárodný deň chleba pracovali rovnako ako každý iný deň.

„Na čo sem prišiel, tak to neviem,“ povedal jeden z nich, ktorý sa predstavil ako Gusto. Jeho kolega Norbert sa z premiérskej návštevy tešil a nazval ju „historickou chvíľou“. Dúfal, že sa mu podarí urobiť si fotografiu s premiérom, no nakoniec sa mu to nepodarilo.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO