Nová sieť drogérií otvára prvú predajňu. Má namierené aj na východné Slovensko

Zajtra otvorí v bratislavskom nákupnom centre Eurovea svoju prvú pobočku na Slovensku sieť drogérií Hebe. Poľská značka s portugalským majiteľom, ktorá je známa širokým sortimentom kozmetiky, starostlivosti o pleť a zdravia, doteraz pôsobila na našom trhu, avšak ponúkala výhradne internetový predaj.

„Nový obchod s kozmetikou Hebe expanduje na slovenský trh a svoju prvú predajňu na Slovensku otvorí 17. novembra na -1 poschodí v Eurovea. Hebe ponúka 20-tisíc výrobkov rôznych značiek na jednom mieste,“ uvádza nákupné centrum.

Po Česku mieri aj k nám

Súčasťou obchodu má byť výber pleťovej, kórejskej, prírodnej dekoratívnej kozmetiky, dermokozmetiky, vlasovej kozmetiky, vôní, ale aj iný tovar. Predajňa môže lákať klientov na rôzne exkluzívne značky a výrobky, ktoré nie sú bežne dostupné v iných drogériách.

Nákupné centrum Eurovea patrí medzi najnavštevovanejšie v Bratislave. Eurovea sa nachádza na nábreží Dunaja a počas minulého roka bola otvorená jej druhá časť.

Spoločnosť Hebe vznikla v roku 2011 a jej portfólio zahŕňa širokú škálu produktov od svetových značiek, ale aj ekologickú kozmetiku a vlastnú líniu produktov. V Poľsku má už viac ako 350 predajní a výnosy skoro pol miliardy eur. V Česku už otvorili prvé dve kamenné predajne v Prahe.

Prvá predajňa sa bude nachádzať v hlavnom meste.3fotky v galérii Prvá predajňa sa bude nachádzať v hlavnom meste. Zdroj: Eurovea

Dominujú tri veľké siete

Slovenský trh s drogériami je už teraz veľmi konkurenčný, pričom dominujú traja najväčší hráči. Ide o Dm drogerie markt, Teta drogérie a 101 Drogéria. Výnosy týchto sietí dosiahli minulý rok bezmála 550 miliónov eur a celkovo prevádzkovali vyše 600 predajní:

Zajímavost :  Doteraz to bol kretén, odteraz to bude krava. Will Ferrell celé roky nevedel, akú má priateľku

· Dm drogerie markt – najväčší reťazec s drogistickým tovarom na Slovensku prevádzkuje viac než 150 predajní. Značka je známa svojím dôrazom na vlastné produkty, zdravý životný štýl a široký sortiment bio produktov. Minulý rok jej výnosy dosiahli 369 miliónov eur a zisk bol bezmála 7,4 milióna eur.

· Teta drogérie – má 222 pobočiek po celom Slovensku. Predajca sa sústreďuje najmä na cenovú dostupnosť a ponúka aj vlastné produktové rady. Výnosy v roku 2023 boli 96,5 milióna eur a zisk dosiahol skoro 3,4 milióna eur.

· 101 Drogéria – firma prevádzkuje 245 predajní a je lídrom v ich počte. V predajniach ponúka aj široký sortiment tovaru pre domácnosť, osobnú a dentálnu hygienu či dekoratívnu kozmetiku a vône. V minulom roku zarobila sieť 2,3 milióna eur pri výnosoch 83,6 milióna eur.

Zajímavost :  Pellegrini kritizuje Kotlára, Šimkovičovú aj koniec Dolinkovej. Odkazy posiela aj Ficovi

Chystá sa na východné Slovensko

Po otvorení prvej predajne v bratislavskom nákupnom centre má Hebe v pláne ďalej rozširovať svoju prítomnosť na Slovensku. Hoci zatiaľ nešpecifikovala presné lokality ďalších pobočiek, už teraz je isté, že pribudne aj v treťom najväčšom meste. V Prešove už hľadá pracovníkov na pracovnom portáli.

Hebe chce expandovať aj do ďalších miest.3fotky v galérii Hebe chce expandovať aj do ďalších miest. Zdroj: Hebe

Vedúcemu predajne ponúka mzdu 1 800 eur a mesačný bonus za dosiahnuté výsledky. Uvádza, že poskytne zmluvu na dobu neurčitú, bonusový systém, Multisport kartu, stravné lístky či kurzy. Vedúci pobočky má mať na starosti približne tucet pracovníkov, zákaznícky servis, plánovanie zmien, náborový proces, starostlivosť o vystavenie produktov v regáloch a prijímanie tovaru.

Spoločnosť Jerónimo Martins je Slovákom známa najmä ako prevádzkovateľ poľských diskontných supermarketov Biedronka. Stojí však aj za touto sieťou.

Budúci rok príde aj Müller

Na Slovensko príde aj nemecká sieť drogérií Müller, ktorá už pôsobí v mnohých iných európskych krajinách. Firma si založila slovenskú pobočku. Konateľom Mueller Drogérie Slovensko, s. r. o., je Erwin Franz Müller.

„Od roku 2025 bude mať Müller zastúpenie celkovo v deviatich krajinách. Okrem Nemecka môžu zákazníci nájsť zážitok z nakupovania Müller v Rakúsku, vo Švajčiarsku, v Lichtenštajnsku, Španielsku, Chorvátsku, Slovinsku, Maďarsku a na Slovensku,“ uvádza firma. Majiteľom nehnuteľností odporúča, aby ju kontaktovali a ponúkli vhodný priestor.

Zajímavost :  Teší sa ako komiksový hrdina. Slovákov preverí kanonier, ktorý bol drahý aj pre gigantov

Okrem kamenných predajní prevádzkuje aj e-shop, ktorý ponúka oveľa širší sortiment než obchody. Zákazníci v zahraničí vyzdvihujú, že Müller ponúka produkty v rovnakej kvalite ako v Nemecku, keďže predajne bývajú zásobované z domovského trhu.

Müller

Prečítajte si tiež:

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO