SIS potvrdila vyšetrovanie atentátu na Fica. Čo o ňom vieme v piatich bodoch

16. okt 2024 o 19:00  I 

Vyšetrujú polícia aj jej inšpekcia. Zapojené sú dve prokuratúry a už aj SIS.

BRATISLAVA. Slovenská informačná služba má problém vysvetliť, aká je jej úloha pri vyšetrovaní atentátu na premiéra Roberta Fica zo Smeru.

Nejasné informácie o tom najskôr vyslal samotný Fico, po ňom minister vnútra Matúš Šutaj Eštok z Hlasu a v stredu sa pridal aj šéf tajnej služby Pavol Gašpar.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  Vapovanie predstavuje riziko pre zdravie a môže viesť k závislosti. Tieto príznaky rozhodne nepodceňujte

Vyšetrovanie sa tak mimo oficiálnej línie rozbehlo ďalším smerom. Generálna prokuratúra pritom na kauzu naďalej uplatňuje informačné embargo.

Vlastné vyšetrovanie vedie inšpekcia ministerstva vnútra. Zaoberá sa postupom premiérovej ochranky pri zásahu na námestí v Handlovej, kde 15. mája na Fica strieľal 71-ročný dôchodca Juraj Cintula z Levíc. Zároveň inšpekcia preveruje, ako sa pár hodín po udalosti dostalo na verejnosť video s Cintulovými vyjadreniami krátko po zadržaní.

Zajímavost :  Nabíjení elektromobilů „z oken“ ano či ne? Městům v Česku se to příliš nelíbí

Denník SME v piatich bodoch zhrnul, v akom stave je v skutočnosti vyšetrovanie a v čom sú protichodné vyjadrenia Fica, Šutaja Eštoka a Gašpara juniora.

1. Atentát a tajná služba

Nebolo by nič podozrivé na tom, ak sa do vyšetrovania atentátu na premiéra zapojí aj tajná služba a ďalšie bezpečnostné zložky. Oficiálne informácie, aká je jej úloha, si však protirečia.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO