Liečebňa v Tatrách pripomína mesto duchov. Za projektom už korupčníka nevidieť

16. okt 2024 o 16:30  I 

V podtatranskej obci Štôla sa majú stavať apartmány.

Hoci sú Vysoké Tatry turistickou top destináciou a ročne do nich zavítajú státisíce návštevníkov, na ich území a v bezprostrednom okolí nájdete aj stavby, ktoré roky pustnú. Príkladom je liečebňa v obci Štôla.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

Zajímavost :  Trenčín si spomína na zavraždených v Teplárni. V takejto situácii nie je možné mlčať, odkazuje primátor mesta

Od jej uzavretia ubehli už dve desaťročia. Medzitým vyhorela a niekoľkokrát zmenila majiteľa. Ten posledný prišiel pred rokom.

Do minulého roka sa projekt opätovného využitia areálu spájal s podnikateľom Michalom Suchobom, známym z káuz Očistec a Mýtnik.

Nevyužité objekty predali

Časozberné fotografie na Google Street View ukazujú, ako objekt pri hlavnom ťahu z Mengusoviec na Vyšné Hágy z roka na rok pustol.

Jeho úpadok sa začal už na prelome tisícročí. Odborný liečebný ústav vo Vyšných Hágoch, ktorého súčasťou bola aj liečebňa v Štôle, v roku 1998 výrazne zredukoval počet lôžok.

Článok nájdete v októbrovom vydaní magazínu INDEX. Výhodne si ho predplaťte kliknutím na titulku.Článok nájdete v októbrovom vydaní magazínu INDEX. Výhodne si ho predplaťte kliknutím na titulku. (zdroj: SME – Jozef Jakubčo)

V dôsledku malej vyťaženosti sa vedenie ústavu rozhodlo, že objekty v Štôle so 120 lôžkami už nebude potrebovať. Tamojšie zariadenia pritom slúžili na liečenie už od tridsiatych rokov minulého storočia.

Zajímavost :  Slovensko sa stalo pohrebiskom známych módnych značiek. Títo hráči u nás už skončili

Riaditeľ Odborného liečebného ústavu tuberkulózy, respiračných chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch Julián Hamžík vtedy Prešovskému Korzáru naznačoval ďalší postup.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO