Válka na Ukrajině ONLINE: Zelenskyj v telefonátu s Bidenem navrhl posílení spolupráce v produkci zbraní

Ukrajina popřela dodávky dronů povstalcům v Mali

Ukrajina popřela zprávy zahraničních médií, podle kterých se podílela na dodávkám bezpilotních letounů povstalcům v Mali, informovaly tiskové agentury s odvoláním na prohlášení ukrajinské diplomacie.

Podle francouzského listu Le Monde tuarežští bojovníci v západoafrické zemi používají ukrajinské drony a „diskrétní, ale odhodlanou“ podporu Kyjeva v boji proti malijské armádě a žoldnéřům z ruské Wagnerovy skupiny, kteří bojují po boku armády, poznamenala agentura Reuters.

Zajímavost :  Nová éra stravování na akcích. Společnost IN Catering svůj nový koncept vyvinula ve spolupráci s architekty

„Ukrajina důrazně odmítá obvinění, která nedávno zveřejnila mezinárodní média o údajném zapojení našeho státu do dodávek bezpilotních letounů v Mali,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo zahraničí.

Mali, kde se armáda chopila moci při převratech v letech 2020 a 2021, bojuje už roky s islamistickým povstáním, přičemž poblíž hranic Mali s Alžírskem se odehrávají těžké boje proti tuarežským povstalcům. V srpnu Mali přerušilo diplomatické styky s Ukrajinou kvůli výrokům ukrajinských představitelů, že povstalci dostali všechny „potřebné“ informace k podniknutí útoků, při kterých údajně na severu Mali přišly o život desítky malijských vojáků a ruských žoldnéřů.

Zajímavost :  Slovenskú politiku zachvátili sexuálne fantázie (píše Fedor Gál)

Zdroj Zde